У Києві найближчим часом можуть повністю заборонити продаж алкоголю. Але є деякі нюанси, про які і йтиметься у матеріалі.

Проект закону запропонували депутати Київради, та розмістили його на офіційному сайті . Поки що він перебуває на розгляді комісії.

Там пропонують суб'єктам господарювання, зареєстрованим в установленому порядку, та суб'єктам господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману відповідно до вимог законодавства України, заборонити торгівлю пивом, алкогольними, винами, а також слабоалкогольними напоями.

Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел
Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел

Заборона діятиме скрізь, крім закладів громадського харчування, і лише з 23:00 до 10:00.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також планують заборонити продавати алкоголь щорічно у День знань, а також у місцях, де менш ніж через 200 метрів знаходяться будівлі дошкільної, загальної, а також середньої освіти.

Коли саме цей законопроект буде ухвалено депутатами Київради, і чи збираються його розглядати загалом - поки що невідомо.

Приготування коктейлів, скріншот відео
Приготування коктейлів, скріншот відео

Нагадаємо, що у Києві з початком військового стану і так діє частковий сухий закон. Алкогольні товари не можна реалізовувати після 19:00, проте у закладах громадського харчування це правило не діє.

Ціни на алкоголь, фото: кадр з відео
Ціни на алкоголь, фото: кадр з відео

Нагадаємо, кому із водіїв можна ігнорувати деякі дорожні знаки: штрафувати не мають права

Раніше повідомлялося, що продукти рекордсмени: що в Україні подорожчало найбільше від початку війни

Також, горошок на олів'є та кукурудза на крабовий: скільки українцям коштуватимуть популярні консерви для святкових страв