Незабаром Україна відсвяткує Новий Рік, Різдво... в умовах повномасштабної війни, яка не дає забути про себе навіть не мить.

Зараз стало відомо, скільки приблизно коштуватимуть продукти для новорічного столу під час війни. Вартість зросла приблизно на 40%. Наприклад, традиційний салат "Олів'є", який асоціюється виключно із цим святом, цього року став "елітним". Раніше його ціна становила майже 200 гривень. У 2022 році його вартість зросла до 280 грн (якщо брати умовно 3 кілограми продуктів за традиційним рецептом).

Салат "Олів'є", фото: Знай.ua
Салат "Олів'є", фото: Знай.ua

Також варто згадати зростання витрат на м'ясні продукти. Нарізка сирокопченої ковбаси "Салями" обійдеться у 250 гривень... торік вартість була у 2,5 рази меншою. Але є продукт, який подорожчав найменше - це м'ясо птиці, станом на кінець 2022 року. Куряче філе в середньому коштує 134 гривні за кілограм (ціна змінилася на 12%).

Фрукти, які звикли бачити на новорічному столі, не сиділи без діла і теж зросли у вартості. Якщо брати один лимон, один кілограм бананів та два кілограми мандаринів – вони обійдуться на 60% дорожче, ніж у 2021 році – тобто у 168 гривень.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Новорічний стіл, скріншот: YouTube
Новорічний стіл, скріншот: YouTube

І під кінець можна згадати про алкоголь, адже пляшка ігристого вина вийде майже на 30% дорожче – у 140 гривень.

Нагадаємо, шукайте знижку: українські супермаркети поділилися "акційними" цінами на макарони, цукор, хліб та яйця

Як повідомляв "Знай.uа", чи бути ковбаскам та котлетам на святковому столі: продавці показали оновлені ціни на м'ясо

Знай.ua писав, не злипнеться: українські супермаркети показали ціни на апельсини, банани, мандарини та яблука