Для наших читачів, які намагаються зрозуміти та навіть передбачити, яким буде курс американського долара до гривні, є важлива новина. Так, керівник відділу аналітики компанії Concorde Capital Олександр Паращий прогнозує, що в останні дні грудня і на першому тижні січня курс готівкового долара в Україні може змінитися.

Станом на кінець третього тижня грудня курс долара становить 39,5-40,5 грн, але в найближчі два тижні може збільшитися на 50 копійок.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

"Ми знаємо, що традиційно до кінця року курс долара зростає по відношенню до гривні через дуже високі бюджетні витрати, які частково переходять на валютний ринок. Швидше за все, цей фактор якось може впливати на готівку курс, але не буде сильно впливати, тому що все ж таки офіційний курс точно нікуди не рухатиметься, але 50 копійок до того, що є сьогодні, може додати, тобто, швидше за все, буде незначна, але все ж таки девальвація гривні в найближчі дві тижня", – сказав експерт.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як йдеться в оцінках аналітиків Dragon Capital, в Україні вартість долара у 2023 році становитиме до 43 грн/$. Дефіцит валюти при цьому збережеться, очікується помірна девальвація гривні.

Обмін валют, фото: Знай.uа
Обмін валют, фото: Знай.uа

У післявоєнний період структура попиту та пропозиції валюти на міжбанківському ринку суттєво зміниться. Експортні надходження зростуть в результаті розблокування портів, витрати мігрантів за кордоном істотно знизяться, так само як і непродуктивні відтоки капіталу, але при цьому стрімко зростатиме імпорт.

Нагадаємо, напередодні свят почала дорожчати риба: які цінники виставили найпопулярніші супермаркети.

Раніше повідомлялося, дешевше за гриби? У супермаркетах змінилися ціни на овочі, скільки просять за моркву, цибулю та гриби.

Також, саме час "штурмувати" супермаркети: в Україні обрушилися ціни на шпроти та сардини.