Економіка України переживає дуже складні часи, але, незважаючи на це, курс гривні тримається досить стабільно. Чи може щось зміниться до Нового року, розповів перший заступник міністра Денис Кудін під час дискусії Центру економічної стратегії, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Початок повномасштабної війни спровокував різкий обвал ВВП України, але зараз економіка країни починає поступово оживати. Серйозні складнощі принесли і атаки російських окупантів з енергетичної інфраструктури, але незважаючи на це, економіка залишається життєздатною, але разом з тим - досить вразливою.

Гривні. Фото: скріншот Youtube-відео
Гривні. Фото: скріншот Youtube-відео

У Міністерстві економіки прогнозують, що найближчим часом до Нового року включно курс гривні до долара не зміниться. Втім, девальвація національної валюти неминуча і очікується вже наступного року.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Денис Кудін розповів, що ситуація зі знеціненням гривні у 2023 році залежатиме від обсягів фінансової допомоги країн-партнерів та монетарної політики НБУ. Втім, згідно з прогнозом, закладеним до бюджету наступного року, середньорічний курс долара становитиме 42,2 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, долар просів у ціні на чорному ринку: якою буде ситуація з валютою на початок грудня.

Також наш портал інформував, купувати чи продавати валюту: долар втрачає позицію, а гривня повертає довіру.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.