Для наших читачів, які вже встигли ознайомитись із новими платіжками за світло, є кілька важливих новин. Справа в тому, що сума в платіжках за електрику може сильно відрізнятися від очікуваної, якщо не встигнути передати показання лічильника точно вчасно. Інакше місцеві обленерго вважають середні показники.

Про це стало відомо завдяки інформації прес-служби оператора системи розподілу електроенергії компанії Yasno.

Україна без світла, фото Знай.ua
Україна без світла, фото Знай.ua

Як йдеться у роз'ясненні, щомісяця оператор розраховує обсяг споживання кожного клієнта. Такий розрахунок провадиться на основі показань лічильника, які наприкінці періоду подав клієнт, зафіксував контролер або автоматично передав "розумний лічильник", якщо такий встановлений.

У випадку, коли оператор системи розподілу не отримав даних жодним із цих способів, він визначає обсяг середньодобового споживання. Його розраховують на підставі двох останніх показань, які у попередні періоди передав клієнт або зафіксував контролер.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Лічильник, скріншот: YouTube
Лічильник, скріншот: YouTube

Після цього інформацію про обсяг споживання від оператора системи розподілу отримує електропостачальник, на її основі здійснює нарахування та формує рахунок для клієнта.

"Саме через несвоєчасну або нерегулярну передачу показань оператор системи розподілу змушений визначати обсяг "по-середньому". Він може істотно відрізнятися від фактичного споживання як у меншу, так і більшу сторону. Відповідно, і сума у рахунку може не відповідати очікуванням клієнта", - йдеться в повідомленні.

Щоб цього уникнути і платити лише за використану електроенергію, у Yasno радять регулярно передавати показання лічильника.

Нагадаємо, укутайте шию та заклейте вікна: британка навчила українців жити з холодними батареями.

Раніше повідомлялося, що за світло платити не доведеться? Кому знизять платіжки за електрику.

Також, доведеться попрощатися із субсидією? Що буде з пільгою при отриманні міжнародної допомоги.