Підлі ракетні атаки російських окупантів на критичну інфраструктуру України впливають і на вишки мобільного зв'язку. Ми допоможемо розібратися нашим читачам із питаннями про те, що буде з тарифами та як зміняться ціни у різних операторів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням офіційних представників операторів "Київстар", "Lifecell" та "Vodafone".

Компанія lifecell, фото: rau.ua
Компанія lifecell, фото: rau.ua

lifecell

Найближчим часом lifecell не планує підвищувати тарифи на пакети послуг, розповіли у прес-службі компанії. Але там зазначили, що поки що складно спрогнозувати, скільки часу зможуть надавати послуги без підвищення цін.

"Вартість обладнання та техніки для ремонту підвищується зі зростанням курсу валют, адже всі виробники та постачальники телеком-обладнання — іноземні компанії. Також подорожчала логістика та паливо для доставки, виїздів на ремонти та заправки генераторів", — прокоментували в lifecell.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У компанії вже підвищували деякі тарифи цього року. Зокрема, влітку вартість тарифу "Смарт Лайф-2020" зросла зі 150 до 180 гривень.

Vodafone, фото: скріншот з відео
Vodafone, фото: скріншот з відео

Vodafone

У компанії Vodafone про можливе подорожчання тарифів сказали, що відповісти на це питання поки що складно. Водночас, кілька місяців тому оператор вже підвищував вартість деяких тарифів. Наприклад, SuperNet Start подорожчав із 125 грн до 145 грн, а Joice тепер коштує 135 грн замість 120. У середньому тарифи зросли на 15-40 гривень.

Абонентам запропонували великі обсяги послуг за кожним пакетом: більше гігабайт в інтернеті та дзвінків по Україні. У Vodafone суму збитків від руйнування мережі оцінили загалом у 2 млрд грн.

Магазин "Київстар". Фото: скрін youtube
Магазин "Київстар". Фото: скрін youtube

Київстар

За оцінками Київстару, абонентська база всіх мобільних операторів зменшиться дуже суттєво. До кінця 2022 року падіння може становити двозначну позначку і досягти 12% рік до року. Щоб продовжити відновлення інфраструктури та розвиток послуг зв'язку, компанія змушена переглянути умови деяких тарифних планів.

"Так, у грудні змінено умови архівних тарифних планів, запроваджених понад 2 роки тому. У цих тарифних планах обслуговується лише 20% абонентів, при цьому вони отримають у рахунок абонплати більше мегабайтів трафіку та хвилин дзвінків. Для переважної більшості абонентів умови тарифів не зміняться", - відповіли у Київстарі.

Нагадаємо, де українцям отримати пенсію, зняти гроші та сплатити "комуналку", якщо відключили світло: відповідь від Нацбанку.

Раніше повідомлялося, що доведеться брати четвертинку: в Україні різко змінилася ціна на хліб.

Також, Київстар подвоїв ціну на необхідний для багатьох тариф: скільки доведеться платити абонентам.