Останні кілька тижнів в українських супермаркетах припинили зростати ціни на головні продукти харчування. Таких різких "стрибків", які були влітку практично щодня, немає. Проте перед приходом новорічних свят цінники знову змінюються. Першим у цьому переліку виявилася соняшникова олія.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Соняшникова олія, скріншот: YouTube
Соняшникова олія, скріншот: YouTube

Популярна марка "Олейна", як не дивно, знизилася в ціні відразу на дві гривні і в залежності від торгової мережі коливається в межах 59-61 гривня. А ось торгова марка "Щедрий дар" навпаки подорожчала. Тепер їхня олія коштує близько 67 гривень за 850 мл.

За словами експертів, зниження цін на олію може бути спричинене тим, що продукт не може довго зберігатися. Експорт не досконалий, отже, збувати запаси треба внутрішньому ринку.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Днями в мережі з'явилася дуже неприємна інформація, що для підприємців з перших днів 2023 різко підвищиться ціна на електроенергію. Звичайно, це змусить бізнес підвищувати ціни на свої продукти. І хоча для пересічних українців ціна електроенергії залишиться незмінною, проте люди відчують погіршення рівня життя черговим стрибком цін та інфляцією.

Також вже зовсім скоро суттєво подорожчають чи зникнуть із прилавків тепличні овочі. Цей бізнес страждає найбільше, адже освітлювати та опалювати теплиці практично неможливо, а з настанням морозів тим більше.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Бізнес стає не тільки неприбутковим, а й збитковим, тому багато підприємців просто заморозили свою діяльність до весни. У супермаркетах будуть імпортні овочі: помідори, огірки, пекінська капуста, але звичайно ж їх ціна буде вищою за звичну нам, адже курс валют коливається в межах 40 гривень, а всі імпортні продукти безпосередньо з ним пов'язані.

Нагадаємо, ціни на "протизастудні продукти": скільки коштують мед, імбир, лимон у супермаркетах, та перевірений рецепт.

Раніше повідомлялося, що доведеться брати четвертинку: в Україні різко змінилася ціна на хліб.

Також, лікарняні вважатимуть по-новому, що зміниться: нова постанова Кабміну.