У перші дні грудня українські супермаркети оновили цінники на соняшникову олію та вершкове масло. Якщо порівнювати з листопадом, то жодних позитивних змін не сталося. Скільки коштує ця продукція, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цінники на олію вже давно не тішать українців, і грудень, на жаль, не приніс жодних змін.

Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube
Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube

Так, олія торгової марки "Олейна" рафінована в середньому коштує 62,55 гривні за 850 мл. Такий середній цінник був і в листопаді. Водночас соняшникова олія торгової марки "Щедрий дар" подешевшала, але на гаманцях українців це не вплине. Замість 65,81 грн продукт коштує 65,47 грн за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

З вершковим маслом ситуація набагато менш радісна, оскільки станом на 1 грудня цінники дуже помітно піднялися. Так, вершкове масло "Селянське" 72,5% подорожчало з 66,55 до 68,90 гривні за пакування 200 грамів. Олія вершкове торгової марки "Яготинське" 73% стало дорожчим більш ніж на гривню - 65,30 замість 64,28 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.

Також наш портал інформував, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.