Для наших читачів, які вже замислюються купувати разом з сусідами генератор, є дуже цікава інформація. Справа в тому, що вирішення даного питання може обійтися приблизно в 5500 американських доларів, якщо розраховувати на 4 квартири, які необхідно "просочити" світлом повністю.

Про це в інтерв'ю з політичним експертом Юрієм Романенком і журналістом Миколою Фельдманом заявив Андрій Єременко, керівник компанії "Убис" - українського виробника домашніх і промислових систем накопичення енергії, пише "Хвиля".

Генератори, скріншот: YouTube
Генератори, скріншот: YouTube

"Найменше рішення, яке ми можемо запропонувати - 3,6 кіловат потужності інвертор і 7,2 кіловат-години батарея. Типовий сценарій використання будинок, непродовольчий магазин, аптека, невелике кафе. Там, де у людей немає фізично можливості поставити генератор. Наприклад, офісний центр, багатоквартирний будинок", — заявив експерт.

Відповідаючи на питання про можливості забезпечити накопичувачем поверх багатоквартирного будинку (4 квартири) Єременко зазначив: "Така система, про яку я говорив, буде коштувати близько 5.5 тисячі доларів. І важливо, щоб ніхто з мешканців не став зловживати ситуацією. Важливо, щоб ми навчилися в суспільстві домовлятися - це і буде основою енергетичної децентралізації".

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, чого ви не знали про генераторах: поради, які допоможуть прийняти правильне рішення.

Раніше повідомлялося, АЗС підвищили ціни на всі види палива, крім дизеля: водіїв засмутили новими цінниками.

Також, немає світла - немає знижок: українцям загрожують дефіцитом важливих продуктів, що і як може подорожчати вже в грудні.