Стало відомо про те, як правильно потрібно зберігати вдома пальне для генераторів, щоб це не призвело до трагічних наслідків. Безпека понад усе.

Про це розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Справа в тому, що через регулярні обстріли росіян з критичної інфраструктури, велика частина українських областей має проблеми з електропостачанням, і тому народ почав шукати альтернативу.

Однією з таких стали генератори, які, як виявилося, досить небезпечні. Увечері 4 грудня в одній із столичних квартир, за попередньою інформацією, одна з таких вибухнула.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У ЦБК розповіли, чому не можна нехтувати безпекою, оскільки це залежить і від умов зберігання пального.

Справа в тому, що заводський бензин із вмістом етанолу до 5% може зберігатись до року. Натомість бензин із міні-НПЗ можна зберігати не довше місяця. А от якщо вміст етанолу більше 30%, тоді його не можна довго зберігати.

При виборі генератора потрібно правильно враховувати особливості техніки. Найкраще вибирати такий, який має сильний запас потужності, тому що в майбутньому вам може знадобитися підключення додаткового обладнання.

Генератори. Фото: Youtube
Генератори. Фото: Youtube

Щоб значно продовжити експлуатаційний термін, слід враховувати необхідний мінімум навантаження апарата - це 20% потужності у випадку з бензиновим, і 25%, якщо це дизельний двигун.

При стандартному наборі техніки підійде навіть із потужністю 2 кіловати, проте якщо з вами живе 3-4 особи, тоді підбирайте з потужністю не менше 5 кіловат.

Генератор, скріншот з відео
Генератор, скріншот з відео

Нагадаємо, що про що не сказали українцям з приводу генераторів: багатьом захочеться скасувати покупку

Раніше повідомлялося, як вплинуть відключення електроенергії на ціни в Україні: один нюанс може змінити все

Також українцям нагадали, як перевірити нарахування субсидії не виходячи з дому: покрокова інструкція