Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на комунальні послуги в Україні, є кілька важливих новин. Є інформація, що в країні доведеться піднімати тарифи, незважаючи на військовий стан, проте до кінця опалювального сезону ціни для населення не зміняться.

Після завершення опалювального сезону комунальні послуги можуть різко подорожчати.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, пише портал "Хвиля".

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Нардеп нагадав, що зараз в Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, проте його встановлено не на всю вартість комуналки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Так, тарифи на розподіл газу, а також на тепло та гарячу воду не можуть змінюватися до закінчення військового стану та ще через півроку після нього. А ось тарифи на електроенергію для побутових споживачів залишаться незмінними лише до закінчення опалювального сезону, а надалі можуть змінитися.

Скрін, відео YouTube Комуналка
Скрін, відео YouTube Комуналка

Тариф на газ у більшості споживачів сьогодні становить 7,99 грн./куб. Зазначимо, що ціна зафіксована до кінця опалювального сезону, а далі тарифи на газ можуть зрости. При цьому нові ціни на газ можуть вплинути на тарифи та інші комунальні послуги.

Нагадаємо, соцвиплати, знижка на "комуналку", проїзд та пільги дітям: на що можуть розраховувати військові в Україні.

Раніше повідомлялося, що українці скаржаться на відміну банками кредитних канікул: відбуваються постійні списання грошей з рахунків.

Також, Гетьманцев розповів про підвищення тарифів: коли переглянуть вартість комуналки.