Уряд заморозив тарифи на комунальні послуги до кінця опалювального сезону, але вже навесні ціни можуть бути переглянуті. Такою думкою поділився голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у коментарі "24 каналу".

Данило Гетманцев вважає, що тарифи на комунальні послуги перестануть штучно утримувати після закінчення опалювального сезону. Напередодні він заявляв, що нинішні ціни на блакитне паливо для населення є невиправдано низькими і вважає, що тарифи можуть бути переглянуті вже у квітні.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

"Протягом опалювального сезону тарифи не змінюватимуться. Після опалювального сезону – напевно. Будемо бачити ситуацію, але моє переконання, що тарифи мають бути економічно обґрунтовані", - заявив Гетманцев.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він додав, що спрогнозувати рівень підвищення тарифів поки що не є можливим. Як зростуть тарифи, безпосередньо залежатиме від майбутньої ціни на блакитне паливо. На даний момент ціноутворення, на його думку, дуже незвичайне.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, минулорічні субсидії зникнуть? З 1 грудня в Україні допомогу нараховуватимуть у новому форматі, що зміниться.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час військового стану, але співробітники вимагають поваги.