Від початку року сало в Україні подорожчало як мінімум на 60%. Найходовіший і найпопулярніший продукт країни явно не порадує наші гаманці.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Ще у вересні його вартість сягала 149,67 гривень, а сьогодні на 11,9% більше – 167,55 гривень.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Однак найцікавіше, що ще в січні місяці його можна було придбати в середньому за 104,74 гривні за один кілограм. Щонайменше на 60% менше, ніж віддають його зараз.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Держстат зазначає, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

До речі, у період із січня по листопад Україна імпортувала не менше 45 тонн свинини, а це одразу на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Сало, скріншот з відео
Сало, скріншот з відео

Середня ціна імпортованої свинини у жовтні становила $2,2/кг, що на 6,2% дорожче, ніж місяцем раніше. Тобто високі внутрішні ціни на свинину на початку жовтня зробили імпорт економічно виправданим та за відсутності митних/тарифних преференцій. Проте зі зниженням цін на вітчизняну свинину потік імпортної продукції скорочується, додали у профільній асоціації.

До речі, за словами деяких експертів, найближчим часом усі ціни можуть піднятися ще сильніше. Через сильну інфляцію зростання може становити до кінця року ще мінімум 30%.

Ринок, фото: Знай.ua
Ринок, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що українці продовжують готуватися до складної зими: що обов'язково має лежати в аптечці

Раніше повідомлялося, що до початку 2023 року в Україні можуть ще більше подорожчати деякі продукти: експерт назвав їх

Також, організм вам дякую не скаже: кому категорично не можна їсти вершкове масло