Українці люблять сало, але дозволити його собі стало складніше, ніж м'ясо, адже цінники досягли просто космічних значень. Втім, тенденція до зростання цін, швидше за все, збережеться, тож буде ще дорожчою. Про це повідомляє opentv.

За даними державної служби статистики, вартість сала у вересні становила близько 165 гривень за один кілограм. Вже тоді улюблений продукт українців був на 40 гривень дорожчим, ніж на початку 2022 року.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

За даними порталу Мінфін, середні ціни на домашнє сало за супермаркетами на початку листопада становлять 199 гривні за кілограм. Солоне сало продають у середньому по 289 гривень за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами експертів, точно передбачити, що буде з цінами на м'ясну продукцію - неможливо. На виробництво впливає чимало чинників, зокрема логістика, електроенергія, корми, вітаміни та інфляції. Враховуючи ситуацію в країні і ціни на ті ж корми, що постійно зростають, перебої з електроенергією, експерти вважають, що передумов для зниження цін поки немає. Відповідно цінники на сало будуть лише вищими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.