Для українських пенсіонерів, котрі захищали свою країну, з'явилися важливі новини. Так, в українському парламенті вже знаходиться проєкт Закону №8032 від 14.09.2022 "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (стосовно борців за незалежність України у ХХ столітті)".

Про це стало відомо завдяки інформації одного із українських телеканалів.

Скрін, відео YouTube пенсії
Скрін, відео YouTube пенсії

Повідомляється, що у законопроєкті пропонується підвищення рівня пенсійного забезпечення осіб, які свого часу зазнали репресій з політичних чи релігійних мотивів у формі ув'язнення чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричної установи.

Статус таких людей визначено ухваленими раніше Законами "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років" та "Про правовий статус та пам'ять борців за незалежність України у XX столітті".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Пенсію за особливі заслуги борцям за незалежність України пропонується встановити у розмірі 200% прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність. Сьогодні цей прожитковий мінімум становить 2027 грн. Скільки таких людей в Україні достеменно невідомо. У записці пояснення до законопроєкту вказується, що вони можуть бути від декількох десятків до декількох сотень.

Нагадаємо, українцям розповіли, які медичні послуги можна отримати безкоштовно: повний список.

Раніше повідомлялося, як виготовити "вічний" ліхтарик, коли немає світла: це під силу навіть дитині.

Також, ніколи не кладіть їх у пральну машинку: несподівані речі, яким це може зашкодити.