В Пенсійному фонді уточнили, кому не слід очікувати на автоматичне нарахування пенсій, а слід писати заяву до ПФУ.

Пенсія за віком може призначатись автоматично, якщо в реєстрі застрахованих осіб є відомості про стаж, набутий до 2004 року (роботодавцем чи застрахованою особою було подано на переведення в електронний вигляд трудову книжку). Про це пишуть у відповідь на запитання українців.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У фахівців з пенсійного права запитали, кому слід писати заяву до ПФУ, а хто може розраховувати на автоматичне нарахування пенсії.

Якщо стажу в РЗО недостатньо, то пенсію буде призначено за заявою, яку можна подати через сервісний центр Пенсійного фонду України чи вебпортал електронних послуг ПФУ. - уточнили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

З 1 жовтня українським пенсіонерам збільшили пенсії, враховуючи збільшення прожиткового мінімуму. Так стало відомо, що 2,8 млн пенсіонерів отримали підвищення виплат. З них 1,5 млн людей пенсійного віку отримали підвищення трохи більше ніж на 200 грн.

Пенсіонерам, які досягнули віку 70 років після 1 жовтня 2022 року, щомісячна компенсаційна виплата та доплата встановлюватиметься і виплачуватиметься з дати досягнення ними такого віку.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонери без документів зможуть без перешкод отримати гроші: у Раді ухвалили закон на час воєнного стану.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні з'явиться новий вид пенсії: хто зможе претендувати на додаткові виплати.

Також "Знай.ua" інформував, як підтвердити трудовий стаж для пенсії: у Кабміні внесли 20 змін, українців здорово притиснули.