У Пенсійному фонді України назвали категорії громадян, які не можуть отримувати пенсію нижче 4256 гривень. Варто зазначити одразу, що це стосується учасників бойових дій.

Усі українські військові, які брали участь у виконанні бойових завдань із захисту України у складі військових підрозділів, з'єднань чи об'єднань усіх видів ЗСУ та флоту, мають статус учасників бойових дій.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Пенсійного фонду України.

Черга. фото: Знай.ua
Черга. фото: Знай.ua

Учасникам бойових дій до пенсії встановлюється доплата у розмірі 25 відсотків прожиткового мінімуму. Станом на 1 липня така надбавка становить 506 грн 75 коп. Є ще цільова грошова допомога у 40 гривень. Вона з 2004 року передбачена Законом України "Про покращення матеріального стану учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни".

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У той же час, загальний розмір пенсії УБД не може бути меншим за 210 відсотків прожиткового мінімуму. Тобто зараз така пенсія не може бути меншою за 4256 грн 70 коп. Ця норма діє на підставі ухвали Кабінету Міністрів від 26 червня 2019 р. № 543.

Доплати за статус УБД встановлюються у будь-який вид пенсії, оскільки такий статус можуть мати і військові та цивільні пенсіонери.

Нагадаємо, як раніше вже не буде: водіям потрібно звикнути до нових цін на паливо в Україні.

Раніше повідомлялося, "На біженцях заробляє": після піврічної окупації українці раділи життю на волі, але втрутився "ПриватБанк".

Також у Нацбанку розповіли про перспективу повернення плаваючого курсу валют: чи є надія в українців.