Представники ЛГБТ розповіли, як вони живуть в Україні. Даний матеріал опублікували у виданні "Reporters".

50-річний перукар Олександр Ситников відкрито зізнався в соєю нетрадиційної орієнтації. Він вже 17 років живе зі своїм коханим Олександром Ізотовим і сподівається, що Україна незабаром знайде європейські цінності і стане більш толерантною.

Чоловік розповів, що раніше вже був одружений двічі і у нього є двоє дітей віком 25 і 27 років, яких він дуже любить. Однак він називає ці шлюби насильством над собою через тиск суспільства і каже, що вперше відчув себе щасливим з тих пір, як почав жити з коханим.

"По-справжньому я почав жити в 33. Ми з Сашею тільки що з'їхалися: я вперше вийшов на роботу з нашого спільного будинку - і неначе потрапив у сповільнену зйомку. Відчував на своїй шкірі кожен промінь сонця, запам'ятав кожен свій крок до таксі. Світ був той же, але я в ньому став зовсім іншим-вільним від громадського осуду і нарешті здатним сказати: "так! Я-гей" " - розповів Олександр Ситников.

Олександр Ситников і Олександр Ізотов, фото: reporters.media
Олександр Ситников і Олександр Ізотов, фото: reporters.media
Олександр Ситников і Олександр Ізотов, фото: reporters.media

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чоловіки зареєстрували шлюб у Данії і він є дійсним на всій території ЄС, крім України. Тому вони сподіваються, що країна незабаром прийме європейські цінності і представникам ЛГБТ більше не доведеться ховатися.

Нетрадиційна пара дуже щаслива разом. Вони виховали дітей Олександра, разом розвивають перукарський бізнес, а також брали участь Революції Гідності.

Однак не всі учасники Революції Гідності приймали орієнтацію Олександра Ситникова. Чоловік зізнався, що коли на Майдані всі обмінювалися контактами, то деякі люди з нерозумінням відреагували на його статус про шлюб з чоловіком у Facebook і дозволили собі зайвого.

Це викликало у чоловіка нерозуміння, адже за його словами, основною метою Революції Гідності було прийняття європейських цінностей, в тому числі і ставлення до ЛГБТ-спільноти.

Не дивлячись на це Олександр Ситников з чоловіком вважають, що зміни в країні вже почалися і незабаром суспільство зможе ставиться до людей з нетрадиційною орієнтацією більш толерантно.

"Ну і що, що колони на прайді охороняють поліцейські. Це нормально, в інших країнах теж так було. Головне, що продовження змін неминуче. Якщо не ми, то молодше покоління вже застане часи, де права ЛГБТ захищатиме дієвий закон, А обговорювати, чи людина, випадково, не гей, буде так само дивно, як запитати: "А ви що, гетеросексуал?"- додав Олександр Ситников.

Олександр Ситников і Олександр Ізотов, фото: reporters.media
Олександр Ситников і Олександр Ізотов, фото: reporters.media
Олександр Ситников і Олександр Ізотов, фото: reporters.media

Нагадаємо, що українцям з 5 років розповідатимуть про одностатеве кохання

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві натовп побив геїв, які заступилися за дівчину: "Допоможіть, бл*ть"

Також, "Знай.uа" писав, "Мене побили за те, що я гей!": у Києві хлопчина отримав струс мозку за нафарбовані губи