У Києві планують запустити повноцінний проект, який надасть спеціальне таксі для людей з інвалідністю.

Детальніше про це розповідає прес-служба КМДА.

Повідомляється, що з 1 жовтня по 31 грудня 2020 року в Києві запустили пілотний проект "Інватаксі для дітей з інвалідністю". У ньому взяло участь 140 дітей з інвалідністю, здійснивши 600 поїздок, після чого проект був визнаний успішним.

У зв'язку з цим столична влада вирішила продовжити експеримент, запустивши його в масштабах міста. Підготовкою до повноцінного запуску "Інватаксі для дітей з інвалідністю" зайнявся Департамент соціальної політики КМДА.

"На сьогодні вся відповідна документація проходить процедуру юстирування, після завершення якої будуть оголошені торги із закупівлі послуги. Після закінчення всіх процедур Соціальне таксі почне повноцінну роботу на міському рівні", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У відомстві зазначили, що норми і стандарти подібної послуги відсутні на державному рівні, тому міська влада розробляє власну нормативно-правову базу.

Згідно з дослідженнями Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, соціальна транспортна послуга має вагомий внесок у здоров'я таких жителів міста. Насамперед її потребують діти та молодь з порушеннями опорно-рухового апарату, розладами психіки, високою соціальною дезорієнтацією тощо.

Нагадаємо, що киянам обіцяють підвищити пенсії разом з мінімалкою.

Як повідомляв портал Знай.иа, Верховна Рада прийняла проект закону про компенсацію у зв'язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

Також Знай.иа писав, що у Києві розгорівся скандал, причиною якого став переповнений салон тролейбуса в умовах карантину.