У Києві вже незабаром з’являться автомобілі таксі, пристосовані до потреб людей із інвалідністю. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації.

Наразі послуга діятиме лише в тестовому режимі, уточнили у КМДА.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, перші машини пілотного проекту “Інватаксі” вийдуть на маршрути вже у наступний вівторок.

Для початку спецтаксі перевозитиме лише дітей із інвалідністю – таких у столиці 170 осіб. Діти мають різні потреби та різні діагнози, тому для них спеціально переобладнають автомобілі.

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Фото: КМДА
Фото: КМДА

Відповідальна за транспортні засоби, що беруть участь у проекті, організація “Київмедспецтранс”. Тривати в пілотному режимі ініціатива буде до кінця року, після чого буде проаналізовано витрати на неї, потребу в послузі городян та вирішено подальшу долю проекту.

Якщо соціальне таксі виявиться корисним і потрібним, проект продовжать і на наступний рік.

Нагадаємо, вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу, найважливіші ліки століття можуть народитися в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові маршрутник вразив благородним вчинком заради дівчини з інвалідністю: "Побільше б таких".

Також Знай. ua писав, що в Україні шукають охочих посперечатися на 10 тис дол щодо зараження Covid-19.