У Києві розгорівся скандал, причиною якого став переповнений салон тролейбуса в умовах карантину. Про це розповіли в співтоваристві «Транспорт Києва» в соціальній мережі Facebook.

Як зазначається в документі, інцидент стався на зупинці «Протасів Яр» о 7:45 ранку в тролейбусі, який прямував у бік метро. Водій зглянувся над пасажирами, мерзнуть на зупинці і спізнюються на роботу – пустив в салон більше покладеної норми.

Серед пасажирів знайшлися ті, кому вистачило совісті написати на дії водія скаргу його начальству.

"Доброта карається!!! Багато обурених, що водії тролейбусів не беруть пасажирів більше, ніж місць для сидіння, ось вам наочний приклад, що буває, коли водій взяв пасажирів більше, ніж належить. Хтось в салоні порахував це грубим порушенням, і скільки таких письменників ще буває?",- написали в співтоваристві.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У коментарях думки людей розділилися. Одні висловлюють обурення через поведінку пасажирів, інші впевнені, що водій був зобов'язаний строго слідувати вимогам карантину.

"Коли був мороз -29, то я був готовий розцілувати водія автобуса, який всіх забрав на кінцевій. Але я впевнений, що знайшлася скотина родом з 37-го року, яка поскаржилася», «Є категорія людей, яким аби накатати скаргу. Взяв більше, взяв менше - не важливо, головне стукати", "Не беруть зайвих пасажирів - погано, беруть - теж погано. Нашим людям не догодиш", - пишуть на захист водія.

"Треба просто дотримуватися правил. Без всякої доброти і злості. Це громадський транспорт, а не театральний гурток», «Водій не має права порушувати закон!", "Шкода, що водія не звільнили", "Шкода водія, але і пасажир начебто вірно і свідомо вчинив - норми і правила порушувати не можна", - вважають ті, хто підтримав рішення про покарання водія тролейбуса.

Тим часом в Україні повинні з'явитися платні автомобільні дороги. Кабінет Міністрів вже встановив тарифні сітки для різних категорій транспортних засобів. Про це йшлося серед інших питань на засіданні уряду 23 грудня.