Незабаром на українських дорогах з`являться унікальні лабораторії на колесах для поліцейських. Подробиці у сюжеті програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

Мобільні лабораторії виїжджатимуть на місце ДТП. Для них вже переробили 30 машин Renault Master. Загальна вартість проєкту 60 млн гривень.

«При застосуванні цих лабораторій патрульні поліцейські, коли будуть приїздити на місце ДТП, зможуть не тільки зафіксувати наявність чи відсутність розмітки та дорожніх знаків, а ще й перевірити їх відповідно до умов ДСТУ, тобто їх світлоповертання», – пояснює Артем Фещенко, заступник Голови Державного агентства інфраструктурних проєктів України.

Всередині кожної лабораторії встановлено з десяток сучасних приладів. Наприклад, механізм для вимірювання коефіцієнта дорожнього зчеплення під час ожеледиці. Він показує, яким буде гальмівний шлях.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Найдорожчий прилад лабораторії – ретрорефлектометр, який аналізує світлоповертальну властивість дорожньої розмітки та знаків. Якщо їх не видно на трасі – прилад це зафіксує, а поліцейські зможуть оштрафувати відповідальну організацію.

Крім того, машини оснащені спеціальним обладнанням, яке зчитує данні про місце скоєння автопригод. Вже наступного року його використовуватимуть для створення бази ДТП.