Чим ближчою стає дата проведення місцевих виборів, за результатом яких буде обрано нового мера столиці, тим частіше нинішній міський голова Віталій Кличко додає на власні сторінки у сомережах професійно зняті відеоролики власних візитів до тих чи інших локацій. Та от тільки реакція киян на ці відео-пости, які ще в перші дні карантину містяни назвали відверто "піарними", щоразу лише загострюється. Як виявилося, поки столичний мер був зайнятий черговим зніманням "покращення", відпочиваючі опинилися у "вогняній пастці" прямо посеред Дніпра. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук-сторінки Віталія Кличка
Віталій Кличко - фото з Фейсбук-сторінки Віталія Кличка

"Вони є бо ви нічого не робите, щоб місто було чистим – Сором"

Не встигли кияни забути нічну ловлю міським головою вуличних графітчиків, що викликала цілу хвилю саркастичних коментарів, як Віталій Кличко додав на власну сторінку у Фейсбуці чергову тематичну "відео-порцію".

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нею став ролик про зустріч із представниками ініціативи "Києве, мий" під час відмивання від бруду великої гранітної стіни на вулиці Прорізній перед гімназією № 48. А, загалом, на рахунку цієї активної молоді вже не один відмитий від об’єкт: пам'ятник княгині Ользі, площа перед Бессарабським ринком, підземні переходи на Майдані Незалежності, площі Льва Толстого та ін.

Чи не одразу під постом міського голови з'явилися десятки коментарів про "сором" та бездіяльність столичних комунальників.

"Мені здається, навпаки, вам має бути соромно, що люди, які платять податки у місті, мають за свій кошт і час робити те, чим мають займатись комунальні служби! І краще, купіть у комунальні служби таке обладнання, бо його там зовсім нема, а віники з гілочок не є дуже ефективним засобом. Ця, дуже корисна ініціатива, має на меті не вимити увесь Київ, а показати який він брудний, і як комунальні служби не виконують свої функції", – наголошує киянин Андрій Дашко.

Кияни відверто називають ці "кроки покращення" столичного голови агонією, наголошуючи, що у місті ще купа більш серйозних і нагальних невирішених проблем.

"Віталій, не з тим ти борешся. Краще з незаконними мафами та підземними торговими точками розберись, бо в переходах Срач", – пише один з користувачів Ярослав Омельченко.

"Вони є бо ви нічого не робите, щоб місто було чистим. Сором", – коментує Дмитро Баталов.

На екскурсійну групу – всього 3 рятувальні жилети: "ЛЮДИ ХРЕСТИЛИСЯ і МОЛИЛИСЯ"

Та найбільш вражаючим виявився коментар киянки Оксани Ковтонюк – жінка звернулася до Віталія Кличка зі скаргою на кричущу аварійну ситуацію, що сталася на одному з екскурсійних теплоходів, які прямують з Київського річкового вокзалу.

На судні сталося загоряння прямо під час курсування Дніпром. Та, тільки-но пасажири кинулися за рятувальними жилетами, виявилося, що на теплоході просто відсутнє "аварійне" приладдя.

"Під час екскурсії теплохід загорівся - горіло масло у машинному відсікові. Є чек про покупку і відео, як горить труба. Для пасажирів не виявилось засобів для порятунку, було лише декілька жилетів та надувних кругів. Сталась паніка - люди кричали і молились. Ні перед евакуацією пасажирів, ні під час неї капітан навіть не спромігся на те, щоб проінформувати і заспокоїти людей. Я написала на сторінці Київського річкового вокзалу - мій коментар видалили. Прошу втрутитись - зробіть щось з цим, міг статись Бейрут №2", – звертається до столичного голови мешканка міста Оксана Ковтонюк.

Пожежа на теплоході - фото зі сторінки Зінаїди Баглей, Фейсбук
Пожежа на теплоході - фото зі сторінки Зінаїди Баглей, Фейсбук

За словами безпосередньої очевидиці пожежі, на випадок надзвичайної ситуації судно взагалі не було підготовлене – на цілу екскурсійну групу знайшлося всього 3 рятувальних жилета.

"Гасили вихлопну трубу, заливали водою. Вимкнули двигун. Нас евакуювали на інший кораблик. Як виявилося, горіло масло в машинному відсіку. АЛЕ!!!! ПИТАННЯ В ІНШОМУ!!!! НІЯКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЛЮДЕЙ В НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ! ТРИ рятувальні жилети валятися на палубі. ЛЮДИ В ПАНІЦІ ОДЯГАЛИ ТІ ЛІЧЕНІ РЯТУВАЛЬНІ КРУГИ. КАПІТАН НЕ ЗВЕРНУВСЯ ДО ПАСАЖИРАМ І НЕ ПОЯСНИВ СИТУАЦІЮ. ЛЮДИ ХРЕСТИЛИСЯ і МОЛИЛИСЯ. Діти ПЛАКАЛИ, ЧОЛОВІКИ І МАТРОС ГАСИЛИ ПОЖЕЖУ. ВСЕ ЗАКІНЧИЛОСЬ ДОБРЕ!!!!! АЛЕ, КИЇВСЬКИЙ РІЧКОВИЙ ВОКЗАЛ, СОРОМНО. ГРОШІ БЕРЕТЕ, А ОРГАНІЗАЦІЇ – НУЛЬ", – обурюється працівниця КП "Фармація" Зінаїда Баглей, що стала свідком пожежі.

Пожежа на теплоході - фото зі сторінки Зінаїди Баглей, Фейсбук
Пожежа на теплоході - фото зі сторінки Зінаїди Баглей, Фейсбук

Жінка встигла зробити відеозапис палаючої труби, де добре чути зі слів пасажирів, що навіть вогнегасник не міг вгамувати вогонь.

Geplaatst door Zina Bagley op Maandag 17 augustus 2020

Та поки відповіді на звернення від столичного голови жінки так і не дочекалися. Чи відреагує Віталій Кличко на цей кричущий випадок та, зокрема, курсування екскурсійного річкового транспорту без належного комплекту рятувального приладдя, в ході майбутнього брифінгу, стане відомо згодом.

Нагадаємо, онлайн-виступ мера Києва заплановано на 21 серпня на 12.00

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.