Столичний мер Віталій Кличко незаконно звів шикарний будинок на березі Київського моря, що є грубим порушенням закону. Детальніше про це розповіли кореспонденти "Гроші".

На березі Київського моря розкинувся шикарний особняк розміром 780 квадратних метрів, власний пірс, яхт-клуб і дебаркадер. Всі ці володіння оточені високими дерев'яним парканом на суші і колючим дротом на пляжі і воді. Більш того, якщо сторонній потрапляє на територію, його відстежують по камерах, включають сирену і випроваджують співробітники охорони.

Читайте Знай в Google News!

У декларації будинок зареєстрований на дружину Віталія Кличка, а в самому документі вказана територія в 25 соток, хоча за фактом маєток займає близько 10 гектар.

Кличко незаконно побудував будинок на березі Київського моря / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Зафіксовано всі порушення Водного кодексу, всі порушення Закону України Про регулювання містобудівної документації, Земельного Кодексу та природоохоронних законів", - заявив екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Гліба.

Відповідно до Закону України, громадяни країни мають право відпочивати на будь-якому пляжі у відкритому доступі, і приватна власність не може поширяться на водні об'єкти. Однак, охоронці території про це і не чули, а лише вивели журналістів з території. Коли ж кореспонденти спробували зняти маєток з квадрокоптера, сигнал перехопили, картинка пропала і техніка впала на території ділянки.

Кличко незаконно побудував будинок на березі Київського моря / скріншот з відео

Журналісти також спробували зв'язатися безпосередньо з Віталієм Кличком, проте він ігнорував численні запити. Кореспонденти відправили офіційного листа до Лютізької сільської ради з питанням, хто дозволив незаконно привласнити територію на узбережжі Київського моря.

Хто вирішив привласнити собі частину пляжу на Київському морі

Подалі від сторонніх очей на Київському морі розкинувся новенький маєток. Будинок на 800 метрів квадратних, власний пірс, яхт-клуб та дебаркадер – і все це за високим парканом із колючим дротом і пильною охороною. Хто ж так старанно приховує це багатство? Відповідь вас шокує. Усі подробиці дізнавайтеся у нашому сюжеті. Повний випуск програми Гроші дивіться за посиланням: https://bit.ly/2F7xN8B

Geplaatst door Гроші op Dinsdag 11 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Кличко підозрюють у черговому "відмиванні".

Як повідомляв портал Знай.иа, Кличко обзавівся новою радницею з "заляпаною" репутацією: дерибан землі," тітушки " і справа за хабарі.

Також Знай.иа писав, що у статусі "звільненого радника Кличка" Максим Бахматов пробуде недовго-названа дата повернення.