На засіданні у четвер, 30 липня, Київська міська рада висловила недовіру меру столиці Віталію Кличку, відмовившись ухвалювати пропоновані бюджетні правки через їхню корупційність. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Київради Андрій Андрєєв.

“Вчора Київрада відмовилася голосувати за підозрілі бюджетні правки, на яких дуже сильно наполягав мер Віталій Кличко. Ба більше - Київрада навіть відмовилася включити їх до порядку денного”, - підкреслив депутат.

За його словами, відхилені правки зокрема, стосувалися здійснення місцевого запозичення, змін до бюджету та програми соціально-економічного розвитку міста.

Вчора Київрада відмовилася голосувати за підозрілі бюджетні правки, на яких дуже сильно наполягав мер Віталій Кличко. Ба більше - Київрада навіть відмовилася включити їх до порядку денного. Ці правки, зокрема, стосувалися здійснення місцевого запозичення, змін до бюджету та програми соціально-економічного розвитку міста. Це дійсно важливі речі, але є одне “але”: до кожної з правок у нас було багато питань. А правки щодо бюджету та програми знову передбачають виділення коштів підрядникам, по яких відкриті кримінальні провадження та йдуть слідчі дії. Скажімо, стосовно запозичень: не зрозуміло на що саме мають піти залучені кошти? А правки взагалі мають всі ознаки корупціогенності (відкривають широкі можливості для корупції). Кличко намагався вмовити нас бодай внести ці питання до порядку денного, мовляв, потім обговоримо, все “порєшаємо”. Але ми вже надивилися на “рєшал” та їхні “рішення” - досить! Була можливість узгодити всі питання ще на Бюджетній комісії. Однак, замість цього вони “продавили” на комісії такі правки, які не відповідають принципам роботи Київради. Нагадаю, що ще на минулій сесії регламент було фактично згвалтовано - в один проєкт рішення внесли нібито “технічну” правку з іншого проєкту, яка нівелювала норму про погодження з ЄБРР та Транспортною комісією при закупівлі автобусів для міста, які хочуть придбати по вдвічі завищеній ціні. Голова фракції тоді “продавив” цю правку. Але після такого про довіру до Кличка та його правок можемо забути. Саме таку недовіру до нього і продемонструвала Київрада, відмовившись підтримувати пропоновані мером правки.

Geplaatst door Андрій Андрєєв op Vrijdag 31 juli 2020


“Це дійсно важливі речі, але є одне “але”: до кожної з правок у нас було багато питань. А правки щодо бюджету та програми знову передбачають виділення коштів підрядникам, по яких відкриті кримінальні провадження та йдуть слідчі дії. Скажімо, стосовно запозичень: не зрозуміло, на що саме мають піти залучені кошти? А правки взагалі мають всі ознаки корупціогенності (відкривають широкі можливості для корупції)”, - зазначив народний обранець.

Він пояснив, що депутати відмовилися підтримувати правки через недовіру до Кличка, який намагався “переломити через коліно” Київраду.

“Кличко намагався вмовити нас бодай внести ці питання до порядку денного, мовляв, потім обговоримо, все “порєшаємо”. Але ми вже надивилися на “рєшал” та їхні “рішення” - досить! Була можливість узгодити всі питання ще на Бюджетній комісії. Однак замість цього вони “продавили” на комісії такі правки, які не відповідають принципам роботи Київради. Нагадаю, що ще на минулій сесії регламент було фактично згвалтовано - в один проєкт рішення внесли нібито “технічну” правку з іншого проєкту, яка нівелювала норму про погодження з ЄБРР та Транспортною комісією при закупівлі автобусів для міста, які хочуть придбати по вдвічі завищеній ціні. Голова фракції тоді “продавив” цю правку. Але після такого про довіру до Кличка та його правок можемо забути. Саме таку недовіру до нього і продемонструвала Київрада, відмовившись підтримувати пропоновані мером правки”, - резюмував Андрій Андрєєв.