Котрий день поспіль кількість випадків зараження Covid-19 в столиці невпинно зростає – за минулу добу знову захворіло майже "антирекордне" за весь період пандемії число киян. І щоразу реакція киян на стрімке збільшення інфікованих стає лише жорсткішою. Чергове повідомлення мера Києва Віталія Кличко викликало величезну хвилю обурень. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua
Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua

"Закрийте вже рот: люди вмирають і хворіють"

Вже не перший тиждень поспіль жителі мегаполісу намагаються почути відповідь на низку критичних питань: від кількості вільних місць у лікарнях та вічно проблемної дезінфекції під'їздів до безладу у громадському транспорті.

Тільки на офіційній сторінці "Кличко-мер" можна знайти десятки коментарів обурення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Закрийте ви вже рот, люди вмирають, і хворіють, поки вас не торкнеться, напевно, не зрозумієте. Дай бог, щоб не торкнулося, чекати і сподіватися, це страшно і важко", – обурюється мешканка міста Світлана Дерюгіна.

Замість сухої статистики люди хочуть чуть більш повну інформацію та рішучі дії у напрямку протидії поширенню вірусу.

"Як вже це все за***ло. Разом з Кличком і його дебільними зведеннями. А народ як тримали за скотів так і будуть. Самі винні", – скаржиться киянка Тетяна Ларіна.

Вже вкотре кияни намагаються отримати відповідь від міського голови – хоча б у Фейсбуці.

"Ви читаєте коменти пане Кличко під Вашою інформацією, що визиває тільки обурення у людей? Якщо читаєте то напишіть, що-небудь", – пише автор одного з коментарів Саша Куцій.

Люди приводять яскраві приклади недбальства працівників столичного метро.

"Станція метро Либідська...вечір...питаю у чергової "чого ви пускаєте людей без масок?" Відповідь шокувала "так ви їх повинні зупиняти, я лише в метро працюю"…питань немає", – обурюється киянка Ната Мішковська.

Епопеї з мостами та недороблені дороги: "Пан Віталій живе в скафандрі"

Не оминули увагою кияни і один з останніх постів мера на особистій сторінці Віталія Кличка – до пояснень щодо завершення ремонту на проспекті Любомира Гузара голова КМДА традиційно додав і професійно знятий відеоролик.

"Віталій, а Шулявський міст коли?!? Люки стирчать, розміток немає, асфальт лежить чорновий...постійно аварійна ситуація!", – скаржиться киянка Тетяна Арсенюк.

Окрім славнозвісного скандального Шулявського шляхопроводу, користувачі нагадали про недороблену дорогу на Ревуцького та 3-річну епопею з одним із мостів Святошинського району.

"І нафіга це кіно? Все одно вперлися в розбомблений міст на Сосніних!!!!!!!! Або там відкриють вертолітну переправу. Нагадаю - епопея з цим мостом 3 (ТРЕТІЙ) рік!!!!!", – звертається до мера один з користувачів Фейсбуку Сергій Мірко.

Розлючені кияни пропонують столичному голові виділити 1 день для огляду якості свого господарювання, стверджуюючи, що мер "живе в скафандрі".

"Пан Віталій живе в скафандрі. В свому "мірку". Виділіть п. Віталію один! день подорожі по всьому!!! Києву. Такий маршрут можна за один день зробити. І подивіться на якість свого господарювання!!! Окрема подяка за шулявський міст (до речі деформаційні шви ремонтуються вже...) ГАНЬБА!!!", – скаржиться киянин В'ячеслав Ковальчук.

У Києві можуть повернути суворі обмеження: за добу – 180 хворих

Як повідомляв Знай.ua, впродовж цього тижня жодного виступу столичного голови не передбачено – як зазначено на офіційному сайті КМДА, найближчий брифінг відбудеться аж 7 серпня.

Статистику ж щодо поширення коронавірусу у місті голова КМДА викладає на офіційній сторінці у Фейсбуці "Кличко-мер". Проте, поки жодної відповіді на залишені коментарі Віталій Кличко так і не додав.

Віталій Кличко, фото kyivcity.gov.ua
Віталій Кличко, фото kyivcity.gov.ua

Що ж стосується статистичних даних, то ситуація продовжує залишатися невтішною.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 44. У Солом’янському – 26. Та в Деснянському районі – 22.

"Кількість хворих на коронавірус у столиці збільшується. За минулу добу вірус виявили ще в 180 мешканців. Троє людей померли. Захворіли 102 жінки віком від 18 до 82 років. Та 4 дівчинки від 3 до 16 років. 67 чоловіків віком від 21 до 81 рокiв. І семеро хлопчиків від 3 до 17 років. Захворіли, зокрема, і 8 медиків. До лікарень столиці госпіталізували 22 пацієнта. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За минулу добу одужали 49 людей. Всього коронавірус подолали 3137 мешканців Києва. За весь період коронавірус забрав життя 142 киян.

Загалом, станом на 5 серпня, в столиці вже 8992 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Замість пояснень щодо подальших кроків у напрямку сприяння зменшенню кількості інфікування у місті, столичний голова лише закликав не розслаблятися. І відзначив, що у випадку різкого сплеску захворювання, у Києві знову будуть впроваджені суворі обмеження.

"Я закликаю всіх серйозно ставитися до загрози. Не розслаблятися і не вдавати, що ми живемо звичній ситуації! Якщо буде різкий сплеск захворювання, доведеться знову повертатися до суворих обмежень. І сьогодні від кожного з нас залежить станеться це чи ні. Від того, наскільки ми дотримуємося елементарних правил, наскільки уважні до свого здоров’я", - наголошує Віталій Кличко.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук "Кличко-мер"
Віталій Кличко - фото з Фейсбук "Кличко-мер"

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій, читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що Кличко обзавівся новою радницею із "заляпаною" репутацією: дерибан землі, "тітушки" та справа за хабарі.

Раніше Знай.ua писав, що у статусі "звільненого радника Кличка" Максим Бахматов пробуде недовго – названо дата повернення.