Сьогодні, 21 липня, вранці в Києві розігнали стихійних торговців, які розмістилися на вулиці Гетьмана.

На місці працювали співробітники благоустрою, поліцейські та працівники муніципальної охорони столиці, пише "Сегодня".

Весь товар розібрали, згідно з приписом. Торговці активно чинили опір, хапали копів за руки і закликали перехожих на допомогу, щоб ті допомогли "врятувати" їх товар.

"Дії з боку представників влади міста виглядали досить жорсткими: коробки з торгових точок скидали з причіп трактора, незважаючи на благання продавців. Співробітники благоустрою пояснюють: торговців про заборону торгувати тут попереджали неодноразово. Ті ж у відповідь відмовлялися представлятися та надавати документи, що ускладнювало складання адміністративного протоколу про порушення",- написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також торгаші не реагували на попередження, щодня повертаючись на "насиджені" місця біля дороги.

В умовах карантину така торгівля не тільки нелегальна, але й становить небезпеку для киян: вуличні продавці не проходять обов'язкових перевірок здоров'я і навіть не надягають маски, розповіли правоохоронці, які працювали на місці.

"По-іншому, вони, на жаль, не розуміють. Але нікуди їх товар не пропаде. Вони зможуть забрати його через суд. Поліція проведе опис", – пояснив представник департаменту благоустрою.

А от перехожі, які стали очевидцями розгону, реагували по-різному. Деякі намагалися заступитися за продавців, а інші – підтримували поліцію і муніципалів, погоджуючись, що стихійним торговцям на вулиці – не місце.