Аудиторська служба України виявила великі невідповідності в бюджеті на будівництві Подільського переходу в Києві.

Про це повідомляє інформаційний портал dubinsky.pro.

Так, стало відомо, що аудитори провели перевірку розрахунків генпідрядника з будівництва Подільського переходу, і виявила невідповідність на більш ніж 6 млн гривень.

Відповідно до цієї звірки розрахунки між підприємствами ТОВ «Еко-Буд-Трейд», підконтрольної наглядача за Києвом Денису Комарницькому і КП «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд м. Києва» у період з 1 січня 2017 за останній місяць 2018 року проводилися згідно трьома договорам:

- Договір генпідряду №11/04-17 від 11 квітня 2017 року між КП «ДСДТС» та ТОВ «Еко-Буд-Трейд» на «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у Києві». Договірна ціна становить 4,333 млрд. гривень.
- Договір генпідряду №12/04-17 від 12 квітня 2017 року між КП «ДСДТС» та ТОВ «Еко-Буд-Трейд» на «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у Києві». (від дамби Русанівських садів до бульвару Перова).
- Договір генпідряду №20/07-17 від 20 липня 2017 року між КП «ДСДТС» та ТОВ «Еко-Буд-Трейд» на «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у Києві». Додаткові роботи по будівництву ліво-поворотного з'їзди з Подільського мостового переходу і зміцнення тимчасових опор через річку Дніпро МО-1, МО-2, МО-3, МО-4».

За результатами вибіркової перевірки було встановлено, що ТОВ «Еко-Буд-Трейд» лише на укладанні асфальтобетонної суміші шляхом завищення обсягів робіт було присвоєно 6,65 млн. гривень. бюджетних коштів.

Також встановлено, що ТОВ «Еко-Буд-Трейд» особисто робіт не виконував, а залучав для цього субпідрядні організації:

ПРАТ «Завод «Кузня на Рибальському»;
ТОВ «Стар Груп ЛТД»;
ТОВ «Будівельна компанія «Адамант;
ТОВ «Спецподземинжбуд»;
ТОВ «Гранд Тесла».

Нагадаємо, в мережі показали, як Комарницький заробляв на Подільсько-Воскресенському довгобуді: "Кожен міліметр цього мосту платиновий".

Як повідомляв Знай.uа, Кличко пообіцяв добудувати Подільський міст і довів українців до чортиків.

Знай.uа писав, від Новинського до Балоги — список депутатів, яких за прогули покарають рублем.