Вартість очищення озера у парку "Відрадному", зростає з кожним роком. При цьому "Київзеленбуд" уклав черговий договір з фігурантами кримінальних проваджень.

Про це повідомили у фейсбук на сторінці Київ Корупційний.

4 червня 2020 року КО "Київзеленбуд" уклало договір з ТОВ "Будмонтажсервіс 1" на розчищення і впорядкування озера в парку "Відрадний" в Солом'янському районі Києва. Ціна третього договору склала 11,47 млн. гривень.

Варто відзначити, що проєкт розчищення озера в столичному парку "Відрадний" з'явився 3 роки тому. Його розробку у 2017 році КО "Київзеленбуд" замовило у ТОВ "Ріальто" за 499 тис. гривень. Через рік у цього ж підрядника замовили правки проекту на суму 166 тис. грн.

Фото: Київ Корупційний


У липні 2018 КМДА своїм розпорядженням №1215 передбачила на розчистку і подальший благоустрій озера на 15,2 млн гривень. А вже у липні 2019 року вийшло наступне розпорядження №1310 про виділення на ці роботи 33,89 млн грн. В цьому ж документі йшлося, що повна кошторисна вартість розчистки і благоустрою озера в парку "Відрадний" складає вже 68,1 млн грн, а реалізація проекту планується до кінця 2020 року.

Згодом після того як КО "Київзеленбуд" уклав договір з компанією у березні 2019 року робота над розчисткою озера в парку "Відрадний" були призупинені. Все через те, що відповідно до рішення Шевченківського райсуду Києва від 24 жовтня 2019 року, станом на липень 2019 року загальна вартість виконаних робіт склала 9,84 мільйона гривень. Однак за результатами перевірки було підтверджено виконання робіт лише на 5,9 мільйона гривень. Таким чином, завищення вартості робіт на об'єкті склало 3,94 мільйона гривень або 40,04%.

12 березня 2020 року сторони уклали другий договір з цією ж компанією на 27,3 млн грн про розчистку озера у парку "Відрадний” до кінця 2020 року. При цьому в обов’язках були записані ті саме роботи, що і за договорами 2018 року.

Варто відзначити, що за даними OpenDataBot, за останні 3 роки компанія фігурувала в 44 кримінальних провадженнях.

Скріншот

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, спливли "підводні камені" обіцяних Кличко станцій метро: передвиборчий "піар-хід" обійшовся в мільярди.

Як повідомляв Знай.uа, презентований Кличко Генплан зазнав краху: кияни вимагають "корупційний аудит" – опубліковано офіційне звернення.

Знай.uа писав, в розпал епідемії Кличко продовжує закидати гроші в Шулявський міст: сума сягає 500 мільйонів.