Стало відомо, що деяким мешканцям будинку, що вибухнув на Позняка, дозволили повернутися додому

Таким чином, повідомляється, що фахівцями було проведено повне обстеження всіх сусідських секцій багатоповерхового будинку, який розташовується на вулиці Крушельницької, 1,5.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, до обстеження будівель були залучені фахівці ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".

Фахівці розповіли, хто може повернутися у квартири після вибуху на Позняках, фото: скріншот з відео

Як з'ясувалося пізніше, пошкоджень сусідніх секцій виявлено не було. Тому, штаб прийняв рішення, що мешканці вказаних будинків можуть повернутися в свої квартири і не переживати.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

До речі, сам будинок, в якому рівно тиждень тому прогримів вибух, буде демонтовано. Перші 12 сімей вже отримали нові квартири, сертифікати на які їм вручив особисто президент України Володимир Зеленський.

протягом місяця пообіцяли видати документи на житло ще 28 сім'ям.

Висновки про причини вибуху в будинку зробить Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Варто зауважити, що на Позняках в десятиповерховому житловому будинку стався вибух. Внаслідок цього сталося руйнування п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів. 16 квартир зруйновано і ще 40 пошкоджені. Крім цього, в результаті трагедії загинули 5 осіб.

"Розумію, що словами тут не допоможу. Але все одно – мої глибокі співчуття. Ми всі знаємо, як боляче втрачати близьких. Звертайтеся, допоможемо, чим можемо", – сказав Зеленський, вручивши 12 сертифікатів на нове житло постраждалим.

Нагадаємо, раніше Очевидці вибуху на київських Позняках розкрили моторошні подробиці, волосся дибки - "Є хто живий? У відповідь - мертва тиша"

Як повідомляє портал Знай.іа На київських Позняках з-під завалів витягли тіло чоловіка - п'ята жертва, Україна в жалобі

Також Знай.іа писав, що Кияни об'єдналися для порятунку осиротілої дівчини - мама, тато і братик загинули на Позняках під завалами