Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ході запланованого брифінгу повідомив про правила використання метрополітену для громадян і працівників. Про це розповідає прес-служба МОЗ.

У МОЗ озвучили правила по використанню метро на карантині / фото: КМДА

Відомо, що вже з 25 травня в Україні відновить роботу метрополітен у Києві, Харкові та Дніпрі. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я озвучив кілька правил, яких повинні дотримуватися як пасажири підземки, так і її співробітники.

В першу чергу метрополітен повинен забезпечити своїх співробітників 5-денним запасом засобів індивідуального захисту у вигляді рукавичок, масок/респіраторів. Крім цього, пасажири метро зобов'язані знаходиться в підземці в рукавичках і масках, а також дотримуватися соціальної дистанції у півтора метри.

У МОЗ озвучили правила по використанню метро на карантині / фото: КМДА

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У МОЗ озвучили правила по використанню метро на карантині / фото: КМДА

Перед виходом на зміну співробітники метрополітену зобов'язані проходити температурний скринінг, дезінфекція вагонів поїзда повинна проводиться перед запуском складу на лінію. Станції також будуть проходити дезінфекцію кожні 4 години.

Раніше в КМДА повідомляли, що Київський метрополітен забезпечать пунктом санітарного контролю на вході для пасажирів. Співробітники метро не зможуть пропустити в підземку людей без засобів індивідуального захисту. Якщо на вході у когось будуть виявлені ознаки ГРВІ, то йому проведуть температурний скринінг і якщо температура буде показувати вище 37,2 градусів, вхід в метро для нього буде закритий.

Крім того, метрополітен повинен контролювати дотримання дистанції між пасажирами, які стоять в черзі до кас або терміналів самообслуговування, у вестибюлях або на платформі станцій. Якщо ж буде помічено велике скупчення людей – вхід на станцію буде частково або повністю перекритий.

Нагадаємо, у київському метро за дотриманням правил буде стежити поліція.

Як повідомляв портал Знай.иа в Києві трамваї і маршрутки повертаються до "докарантинному" режиму.

Також Знай.иа писав, що в розпал транспортного колапсу в столиці перекрили міст Патона.