Київ зміг заощадити 44,5 тонн дорожньої солі за минулу зиму. Про це розповіли у виданні "Уніан" посилаючись на слова мера Києва Віталія Кличка.

Повідомляється, що Віталій Кличко висловив думку з приводу 400 мільйонів гривень, які влада виділила на посипання доріг взимку. За його словами, це дозволить заощадити тонни дорожньої солі до наступної зими.

Мер Києва розповів, що підготовка до осінньо-зимового періоду почнеться задовго до його початку - в перші дні літа. Адже ніхто не знає, чи буде взимку багато снігу чи мало. Сіль для доріг комунальники купують ще з літа і осені.

До цього Кличко додав, що через малу кількість снігу минулої зими, не всі запаси солі були витрачені.

За його словами, в даний момент Київ володіє кількістю солі в розмірі 44,5 тонн, яку можна буде використовувати в наступному сезоні. Тому Кличко вважає, що столиця витратить набагато менше бюджету для закупівлі дорожньої солі в цьому році.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім цього, частина виділених грошей була спрямована для виплат співробітникам підприємства "Київавтодор".

Варто відзначити, що раніше юрист Ростислав Кравець опублікував документ, в якому можна побачити витрати "Київавтодору" на прибирання вулиць. Так, стало відомо, що в сезон з 2019 на 2020 рік, комунальники Києва витратили більше грошей на прибирання і вивезення снігу, ніж у минулому році.

Нагадаємо, раніше Кличка витратить 70 мільйонів на Володимирську гірку.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Кличко одягнув вишиванку і пострибав перед камерою.

Також Знай.иа" писав, що Кличко здивував киян "зубастим" шедевром.