У Києві на Русанівських садах виявили злив рідини з каналізаційного колектора в річку Дніпро. За словами очевидців, вода має мерзенний запах і сильно піниться.

У комунальному підприємстві "Плесо" повідомили, що подібні викиди відбуваються в цьому місці часто. Про це передає сайт "Сьогодні".

"Швидше за все мова йде про промивні води, які скидають з Деснянської водозабірної станції. Це осад з води, яку вони очистили. Очищена питна вода з Десни потрапляє в труби і йде в будинки киян. А те, що залишилося після очищення – безліч різних частинок, зливається в Дніпро", - розповіли представники підприємства.

У "Київводоканалі" підтвердили, що мова йде про їх злив.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Сьогодні на місце виїхали з перевіркою наші співробітники. Це промивні зворотні води з Деснянської водозабірної станції, які утворюються в процесі очищення води. Місце, де вони випливають, є санітарною зоною. Ця вода ніякої загрози навколишньому середовищу не несе", - пояснили в "Київводоканалі".

За словами екологів, через забудови людей на Русанівських садах стало більше, і вони вимагають вирішити проблему зливу води з неприємним запахом.

Столична влада вже зайнялася цією проблемою. Розроблено проект з удосконалення зливу зворотних вод з водозабірної станції. На його реалізацію повинні виділити кошти, щоб впровадити технологію очищення промивних вод.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко сказав, коли закінчаться пільги на комуналку – заплатимо по повній.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кличко нарвався на хвилю протестів за свої пости на Фейсбуці: "Пацан сказав – пацан передумав!".

Також портал Знай.uа писав, що киянам заборонять курити – у Зеленського вигадали, як зняти українців з тютюнової "голки".