З 6 квітня, у Києві діятимуть нові протиепідемічні обмеження. Ці заходи — нова хвиля посилення карантину, який ввів Кабмін.

Відповідні зміни зафіксовані у розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Микола Поворозник пояснив, які вимоги необхідно буде дотримуватися громадянам на території Києва, щоб запобігти поширенню COVID-19.

Про це повідомляє Інформатор.

"З понеділка, 6 квітня, в столиці, як і в інших містах України, почнуть діяти нові обмеження, затверджені Постановою Уряду №211. Також міська влада затвердила новий перелік заходів, спрямованих на запобігання поширення гострої коронавірусної хвороби COVID-19. Я розумію, що більшість обмежень можуть здаватися незручними, і зараз мова йде про здоров'я і життя тисяч киян. І це той момент, коли все залежить від кожного з нас. Тож будемо свідомими і відповідальними", — розповів Микола Поворозник.

Так, новою редакцією розпорядження встановлено особливі умови в'їзду та виїзду з міста для громадян і транспортних засобів, затверджені вимоги до якості реалізації продуктів харчування і продовольчої торгівлі, в тому числі в магазинах на автозаправках, і введені обмежувальні заходи для населення.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Крім того, розпорядженням встановлено особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних заходів для навчальних закладів та гуртожитків навчальних закладів, для транспортних підприємств, для підприємств торгівлі господарськими товарами (засобами гігієни) — незалежно від їх підпорядкування і форми власності. А також для працівників підприємств з обслуговування житлового фонду, підприємств, установ і організацій, для яких неможливо перейти на дистанційний режим роботи, для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), в яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими без приготування та/або споживання їжі та напоїв.

Нові обмеження викладені в інфографіці: