У вівторок, 24 березня, під час щоденної онлайн прес-конференції мер Києва Віталій Кличко відповів на найбільш гострі питання мешканців міста в умовах карантину — "Де купити маски і антисептики?" і "В яких лікарнях Києва приймають хворих на коронавірус"

Так, як маски це засіб захисту — обов'язкова вимога для пересування по столиці і без них не пускають в громадський транспорт.

За станом на 24 березня в Києві лабораторно підтвердили 28 випадків захворювання коронавірусом. А за весь час протестували в столиці 1297 киян.

За словами Кличка,на даний момент столиця закуповує маски, захисні костюми і обладнання самостійно, за рахунок власного бюджету.

«Ми робимо в цій ситуації все, що в наших силах! І тести, і маски, і захисні костюми і обладнання — це все ми купуємо самі! Закуповує місто з бюджету столиці », — сказав В. Кличко.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

До того ж, мер столиці повідомив, що засоби захисту, що закуповуються з міського бюджету, поширюються мережею міських аптек КП «Фармація».

«Місту належать тільки аптеки КП« Фармація ». Всі медикаменти і засоби захисту, що ми отримуємо, централізовано розподіляємо в аптеки цієї мережі. Зрозуміло, що через ажіотаж все швидко розкуповують. наголошу ще раз: медичні маски і засоби захисту ми, в першу чергу, відправляємо в медичні установи. Лікарям. Це критично необхідно » повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва Віталій Кличко також розповів, які лікарні міста вже готові приймати людей, хворих на коронавірус. Основною залишається Олександрівська лікарня.

Крім Олександрівської лікарні у Києві облаштовано ще 6 баз в медустановах, які готові приймати інфікованих коронавірусом киян.

«Сьогодні всіх, у кого є підозра або підтверджений діагноз на коронавірус, приймає Олександрівська лікарня. Там є все необхідне, щоб надати своєчасну та кваліфіковану допомогу.Крім Олександрівської у місті облаштовано ще шість баз в лікарнях і медичних центрах », — сказав Віталій Кличко.

Дані інфекційні відділення знаходяться в таких установах:

  • Київської міської лікарні № 4,
  • клінічної лікарні № 9,
  • міської дитячої лікарні № 1,
  • міської дитячої інфекційної лікарні,
  • у пологових будинках столиці №3 і №5.

Усього підготували 482 ліжка. З них для дорослих пацієнтів — 237 ліжка, для дітей — 200 і 45 для вагітних. В структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів.

Кличко, скріншот з відео
Кличко, скріншот з відео

«Реанімаційні ліжка інфекційних відділень забезпечені апаратами штучної вентиляції легенів. У всіх цих лікарнях є необхідний запас засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів, дезінфекційних засобів, необхідних для надання медичної допомоги. А в разі ускладнення епідемічної ситуації ми визначили додаткові закладу охорони здоров'я, де окремо стоять корпуси. І ми готові додатково розгорнути 7000 ліжок », — зазначив Віталій Кличко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Київ закриють на в'їзд і виїзд, в карантинну столицю не пробратися - у Кличка готують радикальний крок

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Обіцяю не вбивати Еріку" - Кличко передав "привіт" Зеленському і розсмішив усю Україну, кадри конфузу

Також «Знай.ua» писав, що Коронавірус залишить Київ без гроша - як вплине на економіку "чума" з Китаю, Кличко зізнався