Київ готується до боротьби із епідемією коронавірусу, з огляду на зафіксований випадок цього захворювання у Чернівцях. Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook мер столиці Віталій Кличко.

«В Україні виявлений перший випадок захворювання на коронавірус… У Києві поки випадків цього вірусу не зафіксували. Але ми, розуміючи загрозу, повинні бути готові до такого виклику», - написав Кличко.

За його словами, у Києві вже підготували «бази в семи столичних лікарнях для госпіталізації пацієнтів з підозрою на коронавірус», з яких три - для дорослих, і ще три - для дітей. Одну лікарню готують для прийняття вагітних пацієнток.

Крім того, діятимуть «дві спеціалізованих бригади екстреної меддопомоги для транспортування осіб з підозрою на коронавірус», при цьому «всі швидкі дезинфікують двічі на день». Також дезінфікують увесь муніципальний транспорт столиці.

У школах та садочках щоденно контролюватимуть температуру тіла у дітей. В столичних аеропортах встановлять обладнання для проведення експрес-тестів на коронавірус.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скрін, Facebook Віталій Кличко
Скрін, Facebook Віталій Кличко
Скрін, Facebook Віталій Кличко

Мер закликав киян не панікувати та звертатися до медиків у випадку підозри на захворювання.

«Дезінфікувати потрібно не тільки транспорт на балансі міста, а й зобов'язати, і контролювати маршрутки. Це теж громадський транспорт! Також дезінфікувати поручні в місцях загального користування, такі як вокзали, підземні переходи, метро, базари та інше», - пишуть коментатори.

«Підкажіть, будь ласка, куди саме телефонувати в разі виявлення ознак, схожих на короновірусні? Чи є якась окрема гаряча лінія? Бо як нема, то після кожного пчиху будуть обривати телефони невідкладної допомоги, так, що людей з реальною загрозою життю, яким би знадобилась швидка, чимало помре через перевантаження лінії», «Все-одно знайдуться люди, які сьогодні побіжать після новин по тв, прикупити пару вагонів гречки, цукру і макаронів», - вважають кияни.

Нагадаємо, в "Слуги народу" повідомили про спалах коронавіруса в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'ясувалося, хто закидав камінням евакуйованих у Санжарах - на відео не чоловіки.

Також портал Знай.uа писав, що ворожий прийом у Нових Санжарах засмутив евакуйованих українців, які навіть подумати не могли, що в них полетять камені.