Цими днями Київська міська рада узгодила нові правила допустимої поведінки у столичному метрополітені. Про це йдеться на офіційному сайті Київради.

Зі слів депутатів, стара версія правил, яка не змінювалася з 1995 року, є застарілою та давно не відповідає вимогам сьогодення. Тому перелік вимог до пасажирів було вирішено переглянути. "За" таке рішення проголосували 62 депутати.

Відтак, у Київському метрополітені заборонено просити милостиню, самовільно розміщувати рекламу чи політичну агітацію, займатися підприємницькою діяльністю, голосно програвати музику чи виконувати її за допомогою музичних інструментів. Ніяких масових заходів, як то флешмоби чи агітація, також проводити не можна.

київське метро, фото: 5 канал
київське метро, фото: 5 канал

Брати із собою собаку у метро дозволено лише людям, які мають вади зору. Пес-поводир повинен бути із ошийником, у наморднику, зі спеціальним посвідченням, а також пройти попередній тренінг у метрополітені.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Для перевезення спортивного спорядження: лиж, санчат, ковзанів, велосипедів і такого іншого, мають бути спеціальні чохли. Так само треба перевозити садовий інвентар, саджанці, риболовне приладдя. Кататися на роликових ковзанах, скейтбордах чи самокатах у метро також не можна.

Що стосується самих пасажирів, то вони мають виглядати охайно, бути в чистому одязі. Людям, які одягнені лише частково, босі або ж у самій спідній білизні, користуватися метрополітеном не дозволять. Зауважимо, на такі правила досить скептично відреагували українці та створили фотоколаж, який висміює їх.

Фотоколаж, фото - Apostrophe.ua
Фотоколаж, фото - Apostrophe.ua

Нагадаємо, у Києві з'явилися маршрутки з валидаторами для оплати проїзду Kyiv Smart Card.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві відклали запуск є-квитка на громадський транспорт.

Також портал Знай.uа писав, що київське метро знову повернеться до жетонів: що сталося з картками.