Зараз киян готують до відмови від жетонів талончиків і переходу до є-квитку. Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров розповів, як працюватиме нова система оплати за проїзд, передає Інформатор.

На є-квиток у Києві планують повністю перейти до 1 квітня. Рівно з цього дня у наземному транспорті повністю пропадуть паперові талончики. А жетони в метро зникнуть 14 січня.

Юрій Назаров, фото: Інформатор
Юрій Назаров, фото: Інформатор

Способів оплатити проїзд буде три:

- Купити є-квиток і поповнювати його - в цьому випадку покупка обійдеться вам у 50 гривень, при цьому економити ви будете по 1,5 гривень з кожної поїздки. Проїзд для вас коштуватиме всього 6,50.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

- Завантажити безкоштовний мобільний додаток.

- Оплатити карткою або мобільним телефоном.

- Оплатити проїзд за допомогою QR-коду. Через додаток можна легко згенерувати код і разово сплатити собі проїзд. QR-код буде продаватися в боксах самообслуговування і касах метрополітену.

Як бути пенсіонерам і пільговикам, школярам і студентам

Картка киянина працюватиме під час електронної системи. До того ж, до 1 квітня всі пенсіонери ще мають право їздити за пенсійним посвідченням.

Юрій Назаров, фото: Інформатор
Юрій Назаров, фото: Інформатор

Для школярів введуть окрему картку, на якій буде вказано ім'я, прізвище та навчальний заклад. На цій картці буде розміщено і фотографію дитини. При цьому звичайні проїзні формату "метро+трамвай" повинні скасувати.

Куди дінеться зелена карта

Перенести поїздки з зеленої карти на Kyiv Smart Card неможливо, тому Назаров рекомендує використовувати всі поїздки на зеленій, а потім перейти на є-квиток.

Нагадаємо, у Києві з'явилися маршрутки з валидаторами для оплати проїзду Kyiv Smart Card.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві відклали запуск є-квитка на громадський транспорт.

Також портал Знай.uа писав, що київське метро знову повернеться до жетонів: що сталося з картками.