У той час, як на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України українці звертаються до Володимира Зеленського з проханням дозволити одностатеві шлюби та скоротити робочий тиждень, кияни теж не втрачають шанс внести свої пропозиції. Знай.ua дізнавалися, яких саме змін вимагають мешканці столиці від мера Києва Віталія Кличка.

Монорельс до селищ та "Європа" у вагонах підземки

Лідером серед останніх пропозицій за кількістю голосів стала петиція №9115 "Побудова монорейку до селищ Чайки, Петропавлівська Борщагівка, Софіївська Борщагівка, міста Вишневе".

"В найкоротші терміни необхідно розвантажити автошляхи на виїзд-в'їзд до цих населених пунктів, оскільки щоранку та кожного вечора тут створюються величезні затори. Розширити автошляхи технічної можливості немає. А побудова монорейки може розвантажити дороги та посприяти зручному сполученню з Києвом жителям вищезгаданих населених пунктів", – зазначає автор Олександр Кронер.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також одним із електронних звернень, що також стосується теми транспорту, стала петиція №9098 "Встановлення кондиціонерів повітря у вагонах та зменшення кількості звукових шумів під час руху поїзда, що перевищують санітарні норми".

"Прошу здійснити заходи щодо зменшення кількості звукових шумів у вагонах метро та на станціях. Мною було здійснено заміри на всіх гілках метрополітену. Було встановлено, що в середньому у вагонах метро цифра звукового забруднення становить близько 65-70 децибел. На деяких ділянках поїзда шум складає навіть 85-90 децибел! Нормою ж в Україні прийнято вважати не більше 55 децибел для дорослої людини, не кажучи вже про маленьких дітей. В результаті це призводить до погіршення слуху", – пояснює автор Ілля Сигачов.

Друга, не менш важлива пропозиція, стосується облаштування вагонів столичної підземки кондиціонерами. І замислитися над цим влада повинна вже зараз – аби до початку літнього сезону встигнути реалізувати мрію тисяч киян, які у спекотні дні вимушені пересуватися у задушливих составах метрополітену.

"Чудово розуміючи, що людям влітку надзвичайно спекотно та душно, вважаю за потрібне встановлення кондиціонерів у кожному вагоні метрополітену та увімкнення їх на період, коли температура повітря вдень сягає більше ніж 25 градусів тепла. Тобто з кінця травня до початку вересня. Кондиціонування повітря в громадському транспорті - це насамперед комфорт пасажирів, котрі користуються послугами метрополітену кожен день. Це стандартна практика в європейському метро, починаючи з Відня й закінчуючи Римом",– наголошує автор петиції №9098.

Розвинена інфраструктура: "Потрібно налагодити діалог з молоддю"

Ще однією петицією, що увійшла до трійки лідерів за кількістю голосів впродовж вересня, стало прохання про облаштування скейт-парку в парку "Юність" на зупинці 1-го трамваю "Генерала Потапова", що в Святошинському районі столиці.

"Екстримальні види спорту зараз дуже популярні серед молоді, субкультура розвивається і це позитивно впливає на здоров'я молодого покоління. Але на жаль, в Києві дуже мало скейт-парків, а в районі Борщагівки вони взагалі відсутні. Наші бордери вимушені їздити далеко, щоб розвивати свою майстерність. Ідея такого скейт-парку належить школярам-скейтерам. Цей проект для любителів екстремальних видів спорту: скейтборд, стрітборд, агресів верт, агресів стріт, велосипеди ВМХ, самокат, велосипеди МТВ", – відзначає автор електронного звернення №9047 Артем Мішук. ‌

Як підкреслив ініціатор петиції, дана локація вдало підійшла б для проведення змагань спортивними федераціями, а мобільні фігури, за потреби, можуть бути перенесені в інше місце.

Втім, на думку місцевих громадських активістів, не варто обмежуватися лише даною пропозицією.

"Вкрай важливим аспектом є розробка проектів з удосконалення спортивної інфраструктури, яка наразі цього невідмінно потребує, разом із молоддю нашого району. Існує безліч варіантів, які можна було б втілити одразу на кількох локаціях – при цьому, важливо врахувати інтереси, як спортсменів, так і початківців-любителів. Молоді у нас дуже багато, тож обов’язково варто враховувати її побажання. Варто було б влаштувати таку зустріч, в рамках якої і провести обговорення – і міська влада має звернути на це увагу", – підкреслює голова ГО "Об'єднана молодь майбутнього", голова тимчасової комісії з питань позашкільної освіти та безкоштовних спортивних секцій громадської ради при Святошинській райадміністрації Тарас Рибаченко.

Найкумендніше звернення: "Пляшку пива і поспати"

Зазвичай, електронні звернення зосереджені на вирішенні серйозних, важливих для міста проблем, проте не обходиться і без неординарних версій. Однією з останніх, і водночас найкумеднішою , стала пропозиція №9104 "Скоротити "безалкогольну ніч" зранку".

"Увечері, зрозуміло, збираються компанії – добавляють, починають "розбиратися", шум, гам, тарарам. А я от працюю "сутки", змінююсь в 8:00 і йду додому з думкою – "пляшку пива і поспати". Навіщо я маю чекати ще півтори години щоб здійснити свою мрію? Пропоную змістити кінець "безалкогольної ночі" з 10:00 на 8:00", – пише у поясненні автор петиції Максим ‌Метельов.

Чи назбирають дані петиції 10 тисяч підписів, необхідні для розгляду міською владою, покаже час.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.