Пенсіонери мають право на різні доплати до своєї пенсії. Одна з таких доплат - це надбавка через погіршений стан здоров'я. Її можуть отримати пенсіонери, які відповідають певним критеріям.
Перш за все, це особи старші 80 років, які проживають на самоті або потребують стороннього догляду від соціальних робітників. Також вони повинні отримувати пенсію за віком.

Пенсіонерка, фото: скріншот з відео
Пенсіонерка, фото: скріншот з відео

Щоб отримати цю надбавку, пенсіонеру потрібно звернутись до Пенсійного фонду України і подати заяву разом з документами, які підтверджують погіршений стан здоров'я.

Розмір цієї доплати становить 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що наразі становить 944 гривні. Якщо надбавка погоджена, вона нараховується разом з основною пенсією.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Крім цього, українські пенсіонери також мають право на надбавку за віком. Наприклад, для осіб від 70 до 79 років ця доплата складає від 300 до 456 гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Для тих, хто старше 80 років, розмір надбавки становить 570 гривень. Ця доплата нараховується, якщо розмір пенсії особи менше певного порогу.

Також наш портал інформував, час на допомогу у розмірі 10 800 грн майже вичерпаний: маєте останній шанс

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що 3600 гривень на місяць: українці мають право на таку щедру допомогу

Вам буде цікаво дізнатися нова грошова допомога: хто з українців може розраховувати на виплати