Після перерахунку тарифів на комунальні послуги змінюється розмір житлової субсидії. Чи потрібно одержувачам допомоги звертатись до профільних органів для переоформлення виплат, розповіли фахівці ПФУ.

У відомстві нагадали, що перерахунок житлової субсидії проводиться, зокрема, у разі зміни розміру цін та тарифів на житлово-комунальні послуги.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Проте діючим одержувачам допомоги не потрібно особисто звертатися до органів Пенсійного фонду – перерахунок субсидії проводиться автоматично.

"Одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатися до органів Пенсійного фонду України не потрібно. Такий перерахунок буде проведено автоматично", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді наголосили, що вже у липні українці отримають підвищені субсидії з урахуванням нового тарифу на електричну енергію, який набув чинності з 1 червня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дратують черги, хамлять співробітники чи дали мало субсидій? Українцям дозволили контролювати ПФУ.

Також наш портал інформував, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима в першу чергу.