Від справності лічильника залежить правильність нарахувань за спожиту електроенергію. Якщо споживач помічає, що прилад почав "поводитися дивно", то діяти слід негайно. Що робити у таких ситуаціях розповідає "Вінницяобленерго".

З часом електролічильник може виходити з ладу, як самостійно, так і з чиєюсь "допомогою", наприклад, при випадковому пошкодженні. У ряді випадків при поломці лічильника зникає світло. Але буває, коли пристрій просто зупиняється й облік електроенергії не ведеться.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

У таких випадках споживач зобов'язаний негайно проінформувати оператора системи розподілу й у жодному разі намагатися вирішити проблему самостійно чи замовчувати її.

"Ми застерігаємо споживачів від самостійного ремонту електролічильника. Також не слід приховувати факт зупинки приладу обліку від оператора системи розподілу та передавати неправдиві покази власного споживання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці 10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що якщо постачальник послуг виявить порушення в обліку електроенергії, проведе перерахунок і доведеться заплатити по повній. Якщо ж споживач втрутиться в роботу лічильника, наприклад, при спробі його відремонтувати, то можуть виписати немаленький штраф.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як заощадити гроші з новим тарифом на світло: енергетики дали кілька порад.

Також наш портал інформував, якщо не потрібні проблеми з платіжками та штрафи: що потрібно знати власникам електролічильників.

Крім того, ми писали, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.