Деякі пенсіонери в Україні, які мають довгий трудовий шлях у певних професіях та проживають у сільських місцевостях, можуть користуватися пільгою, яка звільняє їх від сплати рахунків за комунальні послуги, зокрема за електроенергію.

Ця пільга надається певним категоріям пенсіонерів, які працювали у важливих галузях, таких як освіта, охорона здоров'я, рослинність, культура та інші.

Серед таких спеціальностей – вчителі, лікарі, фармацевти, працівники, які займалися захистом рослин, а також працівники культурних установ, бібліотек та музеїв.

Пенсіонерка, кадр з відео
Пенсіонерка, кадр з відео

Важливо відзначити, що ця пільга застосовується лише до самого пенсіонера та не включає його родичів чи співмешканців. Крім того, є допомога у формі субсидії на сезон, що не опалюється.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Вона надається орендарям житла, які самі оплачують комунальні послуги, внутрішньо переміщеним особам та домогосподарствам, де зареєстрованих осіб більше, ніж фактично мешкає.

пенсіонери
пенсіонери

Крім того, якщо субсидію на опалювальний сезон було призначено, але становить 0 гривень, то все одно слід звернутися до Пенсійного фонду для отримання допомоги.

Нагадаємо, пенсіонерам встановили обмеження: доплату отримають не всі

Раніше ми писали про те, що через нові тарифи на світ доведеться жорстко економити: квартиру не купити і не зняти

Вам буде цікаво дізнатися пенсіонерам дозволили не сплачувати один податок – але легше цього не стане