Чинне законодавство України передбачає надання додаткових виплат пенсіонерам залежно від віку. Однак не всі люди похилого віку можуть розраховувати на таку підтримку через певні обмеження.

Відповідно до затверджених норм, із досягненням 70-річного віку пенсіонери починають отримувати щомісячну надбавку у розмірі 300 гривень. Коли їм виповнюється 75 років, сума зростає до 456 гривень на місяць. А для осіб віком понад 80 років передбачено надбавку у розмірі 570 гривень на місяць. Важливо, що ці доплати не підсумовуються, а замінюються більшою сумою відповідно до вікової категорії пенсіонера.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Проте є чітке обмеження права отримання вікових надбавок. Пенсіонери, чия щомісячна пенсія перевищує 10 340 гривень, не можуть претендувати на такі додаткові виплати. Високий розмір основної пенсії є єдиною законною підставою для обмеження надбавок за віком.

Крім того, особи віком від 80 років і старші, стан здоров'я яких погіршився настільки, що вони потребують сторонньої допомоги у побуті, мають право на додаткову грошову компенсацію від держави.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Однак для її призначення необхідно офіційно підтвердити погіршення здоров'я відповідними медичними документами та довести, що особа здатна самостійно проживати, хоча й потребує періодичного нагляду та підтримки.

Нагадаємо, житлові субсидії під час війни: що потрібно зробити, щоби виплати не анулювали

Як повідомляв "Знай.uа", у Мінсоцполітики українцям радять збирати на старість і працювати до смерті

Знай.ua писав, крім тебе - ніхто не вирішить: чи можна українцям платити добровільні внески, перебуваючи за кордоном