Для всіх наших шанованих читачів, які вже встигли відчути відключення електрики, є важливі новини. Справа в тому, що українцям пояснили, чому одним відключають світло тричі на день, а іншим – ні.

Відповіді на це та інші питання надав гендиректор постачальника електроенергії YASNO Сергія Коваленка.

Відключення світла, фото: YouTube
Відключення світла, фото: YouTube

Так, багато споживачів запитують, чому електрику відключають несправедливо. Тобто коли одним доводиться бути без світла по три рази на день, інші взагалі не стикаються з такою проблемою.

За словами Коваленка, він називає це "золотим фондом".

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

"Це суто психологічна історія. Ми з цим вперше зіткнулися у 2022-2023 роках, коли почалися масові відключення. Ми перевіряли ці випадки і в 99% це була суто психологічна історія. Виявляється, всіх вимикали однаково, але хтось увесь день був на роботі, прийшов додому і бачить, що в сусідньому будинку світло є. Але всім вимикали все одно", - пояснив він.

Відключення світла / фото: Pinterest
Відключення світла / фото: Pinterest

Крім того, гендиректор YASNO зазначив, що є реальні історії. Наприклад, якщо будівля розташована на лінії з критичною інфраструктурою, то її не можна виключити.

"Проводили роботи, щоб ці будинки переключити з критичної лінії на звичайну. Загалом було 2 400 таких будинків, за два-три тижні їх залишилося близько 300… Пощастило їм чи ні, це питання, але їх не відключають, бо вони перебувають на лінії з критичною інфраструктурою", - розповів він.

Коваленко також навів показовий випадок із "золотого фонду".

"Перша історія - "вимикають мій будинок". Люди ніяк не можуть зрозуміти за ці 2,5 роки, що відключаються не вдома, не конкретні адреси, не конкретні споживачі. Вимикаються лінії та все, що на них розташоване. Друга історія - "електроенергію" нам вимикають, а хто її експортує і на цьому заробляє". Інформація про комерційний експорт публічна, її можна знайти на сайті ENTSO-E. Експорт електроенергії поки немає. Я завжди говорю: "Люди добрі, всі енергетичні компанії завжди зацікавлені, щоб у вас було світло, бо це їхній бізнес. Вони зроблять все, щоб світло було", - додав гендиректор YASNO.

Нагадаємо, зростання тарифів на світ в Україні: хто отримає готівку на компенсацію нових сум у квитанціях.

Раніше повідомлялося, нові тарифи на світло, газ і воду: коли і як можуть змінитися платіжки українців.

Також, у когось з українців можуть легко заарештувати житло під час війни: головне "не переборщити".