Через зростання цін на водопостачання та водовідведення для бізнесу може подорожчати головний продукт на столі українців – хліб. Як може змінитися цінник, йдеться у матеріалі "Суспільного".

З 1 червня збільшено тарифи на послуги 36 водоканалів в Україні. Зміни торкнулися виключно бізнесу, але в перспективі можуть вдарити й по гаманцях простих громадян.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua
Ціни на хліб, фото: Знай.ua

Пекарні, які використовують для замісу тіста воду з крана, можуть переглянути ціни на хліб. Попередньо, вартість одного буханця може збільшитися на 8% або 2 гривні.

"Наприклад, на здобному тісті ми ще можемо якось балансувати між ціною на собівартістю, тому що зараз сезонні товари знижуються у ціні — яйця, овочі. Але у хліб йде води до 30%. Листкове тісто – взагалі йде до 50%. Ці товари, можливо, будуть дорожчати до двох гривень", - каже співвласник пекарні.

Популярні новини зараз
Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня
Показати ще

Хліб. Фото: Youtube
Хліб. Фото: Youtube

Варто нагадати, що з 1 червня також зросли граничні ціни на електричну енергію для бізнесу – на 20%. Цілком ймовірно, що це також впливатиме на подальше ціноутворення різних продуктів харчування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, змітати прилавки поки що не потрібно: експерт розповів, як подорожчання пального вплине на продуктові кошики.

Також наш портал інформував, вгамувати спрагу, чи віддати на 10 грн більше? В Україні супермаркети оновили ціни на колу, мінералку та соки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, здорове харчування стало доступнішим: українців порадували новими цінами на популярні кисломолочні продукти.