Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що з 1 квітня 2024 року Пенсійний фонд України здійснив автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Важливо розуміти той факт, що його зроблено без додаткового звернення пенсіонерів.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби ПФУ у мережі Telegram.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Право на такий перерахунок мали ті пенсіонери, які після призначення або попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та станом на 1 березня 2024 року придбали 24 місяці страхового стажу або менше 24 місяців, але після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки.

Перерахунок здійснено на підставі страхового стажу, придбаного станом на 1 березня 2024 року, включаючи січень-лютий цього року.

Популярні новини зараз
Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося "Судний день" буде вже у серпні 2024 року: що значить дата "трьох вісімок" і як її пережити Резерв+ отримав важливе оновлення
Показати ще

Публікація Пенсійного фонду, скріншот: Telegram
Публікація Пенсійного фонду, скріншот: Telegram

Однак оскільки відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року надійшли до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування лише у травні, фактично перерахунок було здійснено саме у травні.

Завдяки автоматичному перерахунку пенсіонери, що працюють у червні, отримають збільшені розміри пенсійних виплат, а також доплату за попередні два місяці – квітень і травень.

Нагадаємо, ПФУ оголосив про доплати пенсіонерам: "бонуси" одразу за два місяці.

Раніше повідомлялося, на страховий стаж навіть не дивіться: від чого залежить розмір пенсії для українців.

Також, проїзд у маршрутках влетить у копійчину: анонсовано перегляд тарифів.