Українцям розповіли, чи зміниться рівень пенсійних виплат за ступенем інвалідністю у квітні 2024 року. Також стало відомо, як правильно порахувати розмір пенсії по інвалідності та який рівень мінімальної виплати отримуватимуть люди з різним ступенем у квітні.

Про це повідомляють у Пенсійному фонді України.

У ПФУ зазначили, що у квітні 2024 року розмір пенсійної виплати за ступенями інвалідності змінюватися не буде. Проте, варто знати, кому призначають таку виплату і скільки сьогодні становить мінімальний розмір пенсії за інвалідністю.

Пенсіонерка, яка підписує документ на отримання грошей
Пенсіонерка, яка підписує документ на отримання грошей
Пенсіонерка, яка підписує документ на отримання грошей. Фото: Суспільне

Кому призначають пенсію за інвалідністю

Таку виплату мають право отримувати українці, які мають від 1 до 15 років страхового стажу. Причому, необхідна кількість відпрацьованих років залежить від віку людини, в якому їй встановили той чи інший ступінь інвалідності.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Така пенсія рахується відповідно до групи інвалідності у відсотках розміру пенсійної виплати за віком. Так, 100% такої пенсії обчислюється людям, які мають I групу інвалідності, а ось 90% – людям з II групою інвалідності. При цьому, половина пенсії за віком нараховується особам, які свого часу отримали III групу інвалідності.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсійної виплати. Фото: скриншот з YouTube

Скільки становить мінімальна пенсія по інвалідності у квітні 2024 року

Цього місяця люди, які перебувають у І групі інвалідності, отримають 2760 гривень. При цьому, люди, які не працюють і мають ІІ і ІІІ групи інвалідності, мають пенсію в 2520 гривень. Для тих, хто має роботу, а також ІІ і ІІІ групи інвалідності, мінімальний рівень пенсійної виплати становить 2093 гривень.

Нагадаємо, що українцям пояснили, чому з великим стажем в деяких мінімальна пенсія.

Як повідомляли раніше, як правильно перевірити інформацію після перерахунку пенсій.

Як писав "Знай" раніше, які українці можуть отримувати пенсію без необхідного стажу.