Після введення обмежень на перекази з карти на карту фізичні особи-підприємці (ФОПи), які мають доходи вище 100 тисяч гривень на місяць, змушені будуть особисто звертатися до банку, щоб зняти обмеження.

Про це розповів головний редактор ділового журналу "Деньги.ua" Олександр Крамаренко в етері програми "Про гроші".

Такі обмеження впроваджуються через те, що збільшились випадки, коли люди добровільно передають свої карти у користування третім особам. Зазвичай, це студенти, пенсіонери або безробітні люди, які хочуть заробити кілька тисяч гривень на місяць.

Грошові перекази, скріншот: YouTube
Грошові перекази, скріншот: YouTube

"Ці люди відкривають картки під керуванням зацікавленої особи, махінатора, і потім цей махінатор починає користуватись цими картками, як власними. Через ці карти проганяються величезні суми, мова навіть не про сотні тисяч гривень", - розповів Олександр Крамаренко.

Популярні новини зараз
У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка" З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

За словами експерти, головна ціль таких маніпуляцій — це "відмивання" коштів з нелегальних сфер бізнесу, а саме: онлайн-казино, dating та контрабандна продукція. Експерт зазначив, що лише 2% карток користувачів залучені в таких схемах, але під обмеження НБУ потрапили усі.

Які обмеження від НБУ для ФОПа

Згідно з новими обмеженнями, з карти на карту можна перекидати до 100 тисяч гривень на місяць. При цьому, максимально на місяць можна здійснити до 30 переказів на картку.

Як зняти ці обмеження для ФОПа

В Нацбанку рекомендують ФОПам, які мають високі доходи, особисто звертатися до банку та пояснювати свою сферу діяльності та рівень доходів.

"Банк не повинен блокувати ваші перекази, якщо ви підтвердите свою платоспроможність", - доповнив експерт.

Мобільний переказ грошей, bash.news
Мобільний переказ грошей, bash.news

Нагадаємо, що Нацбанк встановлює обмеження на те, скільки разів та на яку суму люди можуть переказувати гроші між своїми картками.

Як повідомляли раніше, НБУ склав список, яким банкам варто довіряти свої гроші.

Як писав "Знай" раніше, НБУ розглядає зміну курсу гривні.