Рада, яка відповідає за оцінку фінансових та валютних ринків, запропонувала перевести українську валюту, гривню, на курсову прив'язку до євро. Вони це запропонували тому, що багато банківських операцій в Україні вже проводять у євро.

Якщо така тенденція збережеться, особливо з урахуванням прагнення України до євроінтеграції, це може призвести до обговорення заміни долара євро як основна валюта для курсової прив'язки гривні.

Про це повідомляють у НБУ.

Євро. Фото: Знай. UA
Євро. Фото: Знай. UA

Однак, незважаючи на цю пропозицію, долар США досі залишається основною валютою для формування курсу гривні на валютному ринку України.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але Рада оверсайту вважає, що є потреба в індикаторі, який показував би курс гривні до євро на певний момент часу.

Щоб відстежувати зміни на ринку, Рада планує проводити регулярні огляди валютного ринку кожні півроку. Це допоможе визначити поточну ситуацію на ринку та оцінити його стан.

Євро. Фото: скриншот Youtube
Євро. Фото: скриншот Youtube

Зараз в Україні зростає інтерес фізичних осіб до купівлі валюти як готівкою, так і безготівковими засобами. Показники Національного банку показують, що від початку березня відбулося значне зростання цього інтересу.

Проте загальні обсяги купівлі валюти залишаються приблизно на тому ж рівні, що й раніше.

Крім того, Знай.ua повідомляв, головне - не лякайтеся: у НБУ попередили всіх українців щодо банків

Також наш портал інформував, Нацбанк хоче урізати перекази українців: які нововведення готують